Чи покращить доступність населення до ліків створення мережі державних аптек на базі Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта»?

25 Грудня 2009 8:04 Поділитися

Останнім часом до Миколаївської обласної фармацевтичної асоціації надходять численні звернення від суб’єктів фармацевтичного ринку щодо існування проекту нормативного акта про створення мережі державних аптек на базі Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта».

Нагадаємо, що згідно з розпорядженням КМУ від 18.11.2009 р. № 1387-р МОЗ України Міністерству економіки і Міністерству транспорту та зв’язку було доручено підготувати для розгляду на засіданні КМУ 25 листопада 2009 р. проект акта КМУ щодо створення мережі державних аптечних закладів разом з планом його виконання із зазначенням термінів та відповідальних.

Миколаївська обласна фармацевтична асоціації отримала текст вищезгаданого проекту та вважає за необхідне ознайомити з ним суб’єктів фармацевтичного ринку. Хотілося б зазначити, що згідно з ч. 5 ст. 53 Закону України «Про Кабінет Міністрів України» перед прийняттям проекти актів КМУ, що мають важливе суспільне значення та визначають права і обов’язки громадян України, підлягають попередньому оприлюдненню в порядку, встановленому КМУ. Вищезгаданий проект на даний час не оприлюднений в жодному з офіційних джерел, отже процедуру громадського обговорення не розпочато.

Виникає низка питань з приводу доцільності створення мережі державних аптек на базі Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта» в той час, коли державної підтримки потребує вже існуюча мережа комунальних аптек. Чи не є більш доцільним підтримка розвитку вже створених аптек та аптечних мереж, які здійснюють діяльність відповідно до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами, наприклад у вигляді державних дотацій, що дозволить досягти рентабельності під час виконання аптечними закладами соціально спрямованих функцій, таких як реалізація фармацевтичної продукції за пільговими цінами малозахищеним верствам населення 

З повагою
Миколаївська обласна фармацевтична асоціація

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті