З 1 січня 2010 р. уряд планує ввести доплату за стаж медичним працівникам

28 Грудня 2009 1:03 Поділитися

З 1 січня 2010 р. уряд планує ввести доплату за стаж медичним працівникам27 грудня Прем’єр-міністр України відвідала Дніпропетровську обласну клінічну лікарню ім. І.І. Мечникова.

Під час зустрічі з колективом вона повідомила, що впродовж 2 років планує здійснити комплексне масштабне переоснащення медичних закладів країни. За її словами, для цього уряд уклав договори з банками США, Канади, Австрії та Китаю на суму 1 млрд 100 млн дол. США для отримання довго­строкових кредитів на 30–40 років для закупівлі медичного обладнання у найкращих його виробників.

Крім того, Ю. Тимошенко повідомила, що планує з 1 січня 2010 р. ввести доплату за стаж медичним працівникам. «З 1 січня ми хочемо зробити ті кроки, які не робилися 18 років для системи охорони здоров’я. Зокрема, ми хочемо ввести доплату за стаж за вислугу років для працівників системи охорони здоров’я»,— заявила глава уряду.

Ю. Тимошенко підкреслила, що фонд зарплати для працівників медичної галузі буде збільшено приблизно на 23%, але для тих медиків, які мають більший стаж, доплати будуть значно суттєвішими.

Крім того, прем’єр-міністр зазначила, що паралельно з наданням медичних послуг за рахунок Державного бюджету в Україні має бути введена ефективна система медичного страхування. За її словами, уряд у відповідному законопроекті передбачив зниження податків для роботодавців за умови оплати ними медичної страховки для своїх працівників та їх неповнолітніх дітей. Ю. Тимошенко підкреслила, що така система була введена на деяких підприємствах України і досить ефективно проявила себе.

Прем’єр-міністр також наголосила, що необхідно передбачити можливість часткової оплати медичної страховки для мало­забезпечених громадян за рахунок Державного бюджету.

Ю. Тимошенко переконана, що слід відмінити комплексні закупки медикаментів.

За матеріалами www.kmu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті