Підсумкова прес-конференція Прем’єр-міністра України

30 Грудня 2009 5:45 Поділитися

Підсумкова прес-конференція Прем’єр-міністра України29 грудня Прем’єр-міністр України провела заключну прес-конференцію за підсумками року, що минає. Зокрема на ній йшла мова про те, що уряд розробив і вже у наступному році має намір реалізувати низку важливих соціальних реформ. За словами Юлії Тимошенко, одне з пріоритетних завдань — встановлення пенсії на рівні не нижче 60% середньої заробітної плати.

Крім того, глава уряду нагадала, що у 2009 р. майже всі європейські країни через економічну кризу були вимушені суттєво знизити соціальні виплати. За словами Прем’єр-міністра, в Україні цього не відбулося, більше того — пенсії, заробітні плати та інші соціальні виплати проводилися вчасно та у повному обсязі.

Ю. Тимошенко зауважила, що дороговказом для нового Президента України має стати забезпечення прав і свобод громадян, передбачених Конституцією. «Я ставлю перед собою завдання зробити Конституцію «живою», працюючою, такою, щоб люди почали її читати і знали, як захистити свої права і здобути свободи. Саме така країна, мені здається, і потрібна кожній людині у нашій державі», — наголосила Прем’єр-міністр.

За її словами, одне із основних завдань уряду наступного року полягатиме у забезпеченні права кожного українця на отримання безоплатної освіти, медичної допомоги, житла і т.д.

Стосовно галузі охорони здоров’я Прем’єр-міністр поінформувала, що уряд розпочав модернізацію у цій сфері і планує завершити її протягом найближчих 2 років. За її словами, вже укладені контракти на закупівлю високоякісного і сучасного медичного обладнання з США, Канадою, Австрією та Ізраїлем. Крім того, Прем’єр-міністр повідомила про початок будівництва нових клінік для лікування серцево-судинних, онкологічних захворювань, туберкульозу тощо.

Ю. Тимошенко підкреслила, що важливим напрямком реформування галузі охорони здоров’я є введення страхової медицини, додавши, що відповідний законопроект уже перебуває на розгляді у парламенті.

Питання, які турбують фармацевтичну спільноту, на цій прес-конференції Прем’єр-міністром висвітлено не було.

Таким чином, 2009 р., який запам’ятався учасникам фармацевтичного ринку цілою низкою нормативних рішень, завершується, і нових подій слід очікувати у 2010 р. Наше видання слідкуватиме за розвитком подій та повідомлятиме про них читачам.

За матеріалами www.kmu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті