Юлія Тимошенко обіцяє навести лад у ціноутворенні на ліки

11 Січня 2010 2:48 Поділитися

Юлія Тимошенко обіцяє навести лад у ціноутворенні на ЛікиКМУ створить спеціальну координаційну комісію для попередження зловживань при ціноутворенні на лікарські засоби. Таке доручення дала Прем’єр-міністр Юлія Тимошенк­о 6 січня під час наради з виробниками. До складу комісії увійдуть представники Державної податкової адміністрації, Антимонопольного комітету, Державної інспекції з контролю за цінами, а також представники асоціацій виробників лікарських засобів та виробів медичного призначення. Ю. Тимошенко також доручила терміново визначитися з кандидатурою керівника комісії. Вона зауважила, що контролюючі органи нестимуть відповідальність за неякісну роботу з даного питання.

Прем’єр наголосила, що всі аптеки позбавлятимуться ліцензій без права їх повернення у разі необґрунтованого підвищення цін.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 21 «Анулювання ліцензії» Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» існують, зокрема, такі підстави для анулювання ліцензії: акт про повторне порушення ліцензіатом ліцензійних умов, рішення про скасування державної реєстраці­ї суб’єкта господарювання, акт про невиконання розпорядження про усунення порушень ліцензійних умов, акт про неможливість ліцензіата забезпечити виконання ліцензійних умов, встановлених для певного виду господарської діяльності, тощо.

У свою чергу Ліцензійні умови провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами серед спеціальних вимог до роздрібної торгівлі ЛЗ не містять положень, які стосуються ціноутворення на лікарські засоби, але загальноорганізаційними вимогами передбачена необхідності дотримання суб’єктом господарювання вимог Законів України, постанов КМУ, наказів МОЗ України, Держлікінспекції, інших нормативно-правових актів, що регулюють діяльність, пов’язану з обігом лікарських засобів.

Отже, така санкція, як позбавлення суб’єкта господарювання ліцензії без права її повернення, потребує якнайменше внесення змін до Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності», а також до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами.

За матеріалами www.tymoshenko.ua;
www.rada.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті