Ю. Тимошенко обіцяє створити найсучаснішу систему охорони здоров’я.

14 січня відбулася зустріч Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко з представниками центральних та регіональних ЗМІ на тему «Новий шлях України». Під час заходу кандидат на пост Президента України назвала 5 пріоритет­них напрямків своєї діяльності у разі її обрання. Серед них — створення найсучаснішої у Східній Європі системи медицини, науки й освіти. Починаючи виступ, Ю. Тимошенко зокрема зазначила, що правильно визначені пріоритети, їх втілення в життя, раціональна політична й організаційна робота та реформи можуть реально змінити ситуацію і вивести країну на новий рівень.

Прем’єр-міністр підкреслила, що позиція і статус держави у світі вимірюються інтегрованим показником — індексом людського розвитку, який включає низку параметрів, починаючи з розвитку культури, духовності, стану екології і завершуючи інвестиційним кліматом та діяльністю державних інституцій. Сьогодні, за словами Ю. Тимошенко, Україна знаходиться на 85-му місці у світі за цим показником. Вона зауважила, що за 18 років незалежності не відбулося жодної суттєвої реформи у системі охорони здоров’я, науковій галузі та сфері освіти. Прем’єр-міністр зазначила, що фінансування науки мусить бути втричі більшим відносно ВВП, ніж це є сьогодні.

За її словами, здоров’я нації — це такий же національний інтерес, як і національна безпека. Здоров’я нації, на думку Ю. Тимошенко, має будуватися двома шляхами. Перший — за 2 роки необхідно повністю переоснастити заклади охорони здоров’я найсучаснішим обладнанням і технологіями. Другий — запровадити страхову модель медицини та забезпечити кожного громадянина надійною медичною страховкою, незалежно від того, працює він чи ні, має достатній рівень доходів чи знаходиться на державному утриманні. Як підкреслила Ю. Тимошенко, медична страховка — це і є насправді безкоштов­ний доступ до медичної допомоги.

Також як пріоритет подальшого розвитку країни Ю. Тимошенко виділила інтеграцію України в Європейський Союз. Вона обіцяє поставити перед урядом завдання протягом року підписати угоду «Про політичну асоціацію між Україною і Європейським Союзом». Ю. Тимошенко висловила переконання, що у найближчі роки буде створено всі необхідні передумови для відкриття зони вільної торгівлі між Україною та Європою.

Прем’єр-міністр повідомила, що вона звернулася до Національної академії наук України з проханням провести спеціальну оцінку соціально-економічного стану нашої країни. Вона звернула увагу на те, що це фундаментальна праця, зроблена з метою формування фахового підходу до реформування різних галузей.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті