Держава більш жорстко контролюватиме процес лікування хворих на заразні форми туберкульозу

15 Січня 2010 3:59 Поділитися

Наказом МОЗ від 19.11.2009 р. № 846 «Про організацію надання медичної допомоги хворим на хіміорезистентний туберкульоз та на заразну форму туберкульозу, щодо яких судом ухвалено рішення про обов’язкову госпіталізацію» затверджені положення про відділення хіміорезистентного туберкульозу та про відділення (палату) для хворих на заразну форму туберкульозу, які становлять загрозу суспільству і добровільно не проходять курсу лікування.

Документ виданий на виконання відповідного розпорядження КМУ № 1285-р «Про додаткові заходи з протидії туберкульозу».

Метою створення умов для організації обов’язкової госпіталізації хворих, що виділяють збудників туберкульозу у навколишнє середовище та які ухиляються від лікування і таким чином становлять загрозу розповсюдження захворювання серед населення України, є досягнення стабілізації епідеміологічної ситуації в країні за рахунок зниження показників захворюваності та смертності, попередження розвитку медикаментозної резистентності, підвищення ефективності лікування. У відділення (палату) для хворих на заразну форму туберкульозу, що становлять загрозу суспільству та добровільно не проходять курсу лікування, направляються хворі на заразні форми туберкульозу, стосовно яких судом ухвалено рішення про обов’язкову госпіталізацію або продовження лікування. Приведення осіб у відділення (палату) здійснюється за рішенням суду працівниками міліції відповідно до п. 21 частини 1 ст. 10 Закону України «Про міліцію». Санітарний транспорт забезпечується закладом охорони здоров’я, який направляє хворого на лікування.

Відтак, задля покращення показників з попередження розповсюдження захворюваності держава зможе вживати заходи щодо осіб, які ухиляються від лікування.

За матеріалами www.moz.gov.ua;
www.rada.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті