Державні закупівлі ліків: оголошено 14 конкурсних торгів

Державні закупівлі ліків: оголошено 14конкурсних торгівЯк інформує прес-служба МОЗ України, міністерство проводить процедуру державних закупівель лікарських засобів та виробів медичного призначення. Зокрема, оголошено 14 конкурсних торгів за відповідними напрямками на загальну суму понад 537,5 млн грн. Це закупівля імунобіологічних препаратів, лікарських засобів для дітей, хворих на вроджені імунодефіцити та резистентну форму ревматоїдного артриту, імуноглобулінів, ліків для хворих на хронічні вірусні гепатити, тест-смужок до глюкометрів тощо.

Крім того, вже відбулося розкриття конкурсних пропозицій на суму майже 61 млн грн. на закупівлю медичних виробів для хворих у до- та післяопераційний період з трансплантації та ліків для дорослих, хворих на гемофілію.

МОЗ України також підготовлено технічні завдання для оголошення конкурсних торгів ще за 17 напрямками на суму понад 854 млн грн., які відбудуться найближчим часом.

Задля подолання корупційних схем новою командою профільного міністерства здійснено кількісний та якісний аналіз вартості та потреб регіонів у закупівлі лікарських засобів та виробів медичного призначення. У короткий термін було проаналізовано заявки, надіслані з регіонів, опрацьовано робочими групами тендерну документацію тощо.

Попри проведену роботу, соціально-економічна ситуація, що склалася в Україні на початку року, та девальвація національної валюти негативно відобразилися на державних закупівлях.

МОЗ України констатує: перші розкриття конкурсних пропозицій показали, що ціни на лікарські засоби та вироби медичного призначення зросли на 40–120%, хоча деякі пацієнтські та громадські організації неодноразово заявляли про начебто досягнуті домовленості з дистриб’юторами та фармацевтичними виробниками про стабілізацію цін на продукцію для державних закупівель на рівні 2013 р.

За матеріалами http://www.moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті