Відкрите звернення трудового колективу ТОВ «Валартін Фарма» до Президента України щодо недопущення знищення чиновниками МОЗ України єдиного в Україні вітчизняного препарату проти гепатиту С

12 Листопада 2014 4:56 Поділитися

Відкрите звернення трудового колективу ТОВ «Валартін Фарма» до Президента України щодо недопущення знищення чиновниками МОЗ України єдиного в Україні вітчизняного препарату проти гепатиту СПРЕЗИДЕНТУ УКРАЇНИ

ПОРОШЕНКУ П.О.

ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ

трудового колективу вітчизняного фармацевтичного підприємства ТОВ «Валартін Фарма»

 щодо недопущення знищення чиновниками МОЗ України єдиного в Україні вітчизняного препарату проти гепатиту С

Шановний пане Президенте!

Трудовий колектив із 230 фармацевтичних працівників ТОВ «Валартін Фарма» – вітчизняного розробника, виробника та дистриб’ютора лікарських засобів –  висловлює Вам свою  повагу та звертається  до Вас з проханням втрутитися у ситуацію, яка склалася навколо препарату компанії – єдиного українського препарату проти гепатиту С – АЛЬФАПЕГ.

Протягом останніх більше ніж півроку, після того, як наше підприємство заявило про наміри взяти участь у державних тендерних закупівлях препаратів проти гепатиту С, на нашу компанію з боку екс-керівництва МОЗ, з боку окремих посадових осіб МОЗ, а також з боку окремих недобросовісних громадських організацій розпочався безпрецедентний тиск!

Ми були змушені доводити незаконність дій чиновників МОЗ у судовому порядку і  рішення суду було винесено на нашу користь!

Ми були змушені звертатися до правоохоронних органів з метою захисту нашого виробництва та препаратів від незаконних спроб знищити невигідних конкурентів на ринку з боку як посадовців МОЗ, так і окремих «громадських діячів».

Ми були змушені захищати честь та гідність нашої компанії та препарату «Альфапег» у судовому порядку.

Сьогодні ми продовжуємо нашу боротьбу та просимо Вас не допустити знищити гордість української науки та вітчизняної фармацевтичної галузі – препарат проти вірусного гепатиту С – АЛЬФАПЕГ.

Як нам стало відомо зі ЗМІ, за дорученням заступника міністра охорони здоров’я України Юрія Савка без жодних на те законних підстав, Державний експертний центр МОЗ (ДЕЦ) має намір завтра, 13 листопада поточного року, розглянути питання щодо позбавлення АЛЬФАПЕГ державної реєстрації.

Причини, з яких відповідне доручення було надано працівникам ДЕЦ, нам невідомі. Крім того, ТОВ «Валартін Фарма» жодним чином офіційно не було проінформовано про такі наміри чиновників МОЗ.

В нас є усі підстави вважати, що за лобіювання Ю. Савка, найближчим часом може бути прийняте незаконне рішення щодо позбавлення препарату АЛЬФАПЕГ державної реєстрації.

Інформуємо Вас, що препарат АЛЬФАПЕГ, проти якого вже більш ніж півроку ведеться спланована війна чиновниками та тендерною мафією МОЗ, насправді здобув позитивний досвід медичного застосування у лікуванні хворих із хронічним вірусним гепатитом С, що підтверджується відповідними рецензіями провідних інфекціоністів України,  доповідями на наукових конференціях національного та регіонального рівня, незалежними громадськими експертизами.

Курс лікування препаратом отримали вже більше 500 хворих на хронічний вірусний гепатит С.

АЛЬФАПЕГ пройшов необхідні клінічні дослідження та виробляється  в Україні  за патентованою генно-інженерною біотехнологією  повного циклу у відповідності до вимог Належної виробничої практики (GMP).

На сьогодні «Альфапег» залишається єдиним пегінтерфероном власного українського виробництва.

Наукова розробка та технологія виробництва препарату захищена десятками світових патентів, у тому числі у США.

Шановний пане Президенте, просимо Вас не допустити знищення єдиного вітчизняного препарату проти  гепатиту С недобросовісними конкурентами та чиновниками профільного відомства, що працюють в їх інтересах!

З щирою повагою,

За дорученням трудового колективу ТОВ «Валартін Фарма»

Голова Ради трудового колективу Тищенко А.М.
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті