Міністром охорони здоров’я України може стати Олександр Квіташвілі (оновлюється)

01 Грудня 2014 8:28 Поділитися

Портал Ліга.net 1 грудня повідомляє про те, що Блок Петра Порошенко (БПП) визначив список своїх кандидатів на міністерські посади. На посаду міністра охорони здоров’я України ця політична сила пропонує Олександра Квіташвілі.

Олександр Квіташвілі з січня 2008 р. по серпень 2010 р. обіймав посаду міністра праці, соцполітики та охорони здоров’я Грузії. Нині він входить до складу експертів, які беруть участь у роботі Стратегічної дорадчої групи з питань реформування системи охорони здоров’я України, створеної наказом МОЗ України № 522 від 24.07.2014 р. 

На засіданні фракції БПП, яка відбулася 1 грудня, Олександр Квіташвілі повідомив, що вранці він вже подав документи для отримання українського громадянства. Про це інформує у Facebook Сергій Лещенко, член депутатської фракції Партії «Блок Петра Порошенка».

У свою чергу, Петро Порошенко 2 грудня на своїй сторінці у Facebook повідомив, що Олександр Квіташвілі отримав українське громадянство. Зокрема, Президент України зазначає наступне: «Україна невідкладно потребує реформ. Нам, як ніколи, потрібні міжнародні практики державного управління, боротьби з корупцією, фінансового планування, антикризового менеджменту, котрі можуть привнести часто тільки спеціалісти з поза меж України.

Ми знайшли таких людей, і сьогодні вони готові стати громадянами України. Тому я підписав указ про прийняття до громадянства України трьох високопрофесійних іноземних фахівців: Наталії Яресько, Олександра Квіташвілі, Айвараса Абрамавичуса. Разом переможемо!»

Нагадаємо, що 25 листопада поточного року під час всеукраїнської наради, присвяченої медичному забезпеченню потерпілих та учасників АТО, українські академіки та професори, головні лікарі та керівники обласних департаментів охорони здоров’я одностайно підтримали кандидатуру Василя Лазоришинця на посаду міністра охорони здоров’я України.

Раніше ми також повідомляли, що низка громадських організацій пропонують на посаду міністра охорони здоров’я Володимира Курпіту.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті