Новопризначений міністр охорони здоров’я України обіцяє позбутися корупційних схем

03 Грудня 2014 8:23 Поділитися

Новопризначений міністр охорони здоров’я України обіцяє позбутися корупційних схем менше ніж за рік3 грудня 2014 р. в приміщенні Українського кризового медіа-центру відбувся прес-брифінг на тему «Іноземці в українському уряді», головною метою якого було привернути увагу громадськості до обраних кандидатур на посади очільників окремих міністрів України. Зокрема, в заході взяв участь Олександр Квіташвілі, міністр охорони здоров’я України.

Олександр Квіташвілі, повідомив, що завтра, 4 грудня він презентує реформу системи охорони здоров’я Уряду України. Крім того, він виступає за негайне виведення тендерних закупівель лікарських засобів з компетенції МОЗ України, передавши ці повноваження до новоствореної служби, яка може розпочати свою роботу у січні 2015 р. «Ця організація буде працювати з міжнародними організаціями, наприклад Юнісеф, за схожою процедурою, яка запроваджена в Грузії. Зокрема, мова йде про електронну публічну процедуру проведення тендерних закупівель для досягнення прозорості в цій діяльності», – зауважив О. Квіташвілі. Також, за його словами, планується запровадження багаторічного плану закупівель лікарських засобів.

На думку міністра, необхідно позбутися корупційних схем, які існують в ключових галузях та працювати спільно та результативно в новій команді Уряду. Стосовно оновлення команди профільного міністерства, О. Квіташвілі, зазначив, що планує обрати молодих, патріотично налаштованих фахівців медичної галузі.

Також він зазначив, що процес реформування системи охорони здоров’я не планується затягувати більше ніж на рік. Але повністю копіювати реформування за грузинською схемою новообраний міністр не планує.

Детальніше про захід читайте в найближчому номері «Щотижневика АПТЕКА» та на нашому сайті.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті