Інспектування фахівцями ВООЗ фармацевтичних підприємств України: Звернення ООРММП України (оновлено)

22 Січня 2015 4:00 Поділитися

Застосування лікарських засобів до закінчення терміну їх придатності: ООРММП України звертає увагу на неналежне виконання даної нормиПропонуємо увазі читачів лист Об’єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України (далі – ООРММП України), в якому організація повідомляє про домовленість щодо проведення інспектування фахівцями Всесвітньої організації охорони здоров’я (далі – ВООЗ) фармацевтичних підприємств України з метою перекваліфікації ВООЗ, у зв’язку з тим, що на виконання частини Коаліційної угоди щодо закупівлі за державні кошти лікарських засобів та медичних препаратів розглядається питання про здійснення Міністерством охорони здоров’я України державних закупівель частини ліків та вакцин через міжнародні агенції, в тому числі ВООЗ. Тому ООРММП України просить всіх бажаючих в проведенні перекваліфікації ВООЗ препаратів підприємства надіслати до 27.01.2015 р. зазначену в листі інформацію на електронну адресу: [email protected].

Об’єднання організацій роботодавцівмедичної та мікробіологічної промисловості України

від 21.01.2015 р. № 01/12

Керівникам підприємств

Шановні колеги!

Об’єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України (далі – ООРММП України) висловлює Вам свою щиру повагута звертається з наступним.

20 січня відбулась зустріч керівництва ООРММП України з представниками Місії ВООЗ Кизом де Жоншером (Kees De Joncheere) – директором Департаменту ліків і товарів медичного призначення, Штаб квартира ВООЗ у Женеві, Швейцарія і Тіфенн Гумберт (TifennHumbert) – фахівцем ВООЗ з питань закупівель (фармпрепарати) щодо тендерних закупівель лікарських засобів за державними цільовими програмами.

В ході зустрічі була досягнута попередня домовленість про проведення інспектування фахівцями ВООЗ фармацевтичних підприємств України з метою перекваліфікації ВООЗ.

У разі зацікавленості в проведенні перекваліфікації ВООЗ препаратів Вашого підприємства, просимо Вас, шановні колеги, терміново до 27 січня 2015 року надати наступну інформацію:

  • адреса підприємства;
  • наявність сертифіката GMP;
  • найменування препаратів (для яких бажаєте пройти процедуру перекваліфікації ВООЗ) з зазначенням реєстраційного номеру і дати реєстрації.

Інформацію просимо надіслати на нашу електронну адресу: [email protected]

З повагою,

Президент В. К. Печаєв

Об’єднання організацій роботодавцівмедичної та мікробіологічної промисловості України

Керівникам підприємств

Шановні колеги!

Об’єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України (далі – ООРММП України) висловлює Вам свою щиру повагу та звертається з наступним.

На лист ООРММП України від 21.01.2015 р. № 01/12 стосовно зустрічі з представниками Місії ВООЗ та можливості проведення перекваліфікації ВООЗ надійшов додатковий запит від члена нашої організації – ТОВ «Валартін Фарма». Щодо питань зазначених в даному запиті повідомляємо наступне.

На теперішній час на виконання частини Коаліційної угоди щодо закупівлі за державні кошти лікарських засобів та медичних препаратів розглядається питання про здійснення Міністерством охорони здоров’я України державних закупівель частини ліків та вакцин через міжнародні агенції, в тому числі ВООЗ.

Під час зустрічі з представниками Місії ВООЗ керівництво ООРММП України зазначило, що ми не заперечуємо проти закупівлі частини лікарських препаратів через ВООЗ, але вважаємо за необхідне щоб в тендерах із закупівлі обов’язково приймали участь вітчизняні фармвнробники, які мають сертифікат відповідності вимогам GМР. З вищезазначеного питання з представниками ВООЗ було досягнуто порозуміння.

Що стосується проведення процедури перекваліфікації ВООЗ, то хочемо ще раз зауважити, що це абсолютно добровільно. Деякі вітчизняні фармацевтичні підприємства виявили бажання пройти перекваліфікацію ВООЗ. Для участі у тендерах із закупівлі лікарських засобів за бюджетні кошти в Україні вітчизняним фармвиробникам не потрібно проходити перекваліфікацію ВООЗ.

Також нагадуємо, шановні колеги, що в разі зацікавленості в проведенні перекваліфікації ВООЗ препаратів Вашого підприємства, інформацію просимо надіслати на нашу електронну адресу: [email protected]до 27 січня 2015 року.

З повагою,

Президент В. К. Печаєв

 Додаток

Шановний Валерій Костянтинович!

За результатами Вашої зустрічі з представником ВООЗ.

1) Можна дізнатися, яким буде підхід ВООЗ до допуску українських препаратів на тендери, заплановані ВООЗ (після впровадження ініціативи міністра це зробити за низкою програм)? Ймовірно, це обговорювалося на Вашій зустрічі.

2) Чи означає спрямований Вами запит, що тепер український виробник для того, щоб брати участь у тендері у себе- в Україні, повинен тепер проходити перекваліфікацію ВООЗ?

3) Позиція МОЗ була передати закупівлі по ряду цільових програм ВООЗ. Це ми пам’ятаємо. Так що тепер ми повинні ще інвестувати в додаткову сертифікацію? Причому ніякими законами України це не передбачено.

4) Як це пов’язано з дерегуляцією?

5) І яка позиція ООРММП з цього питання?

З повагою,

Разумний А. Г.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті