ЮНІСЕФ надав МОЗ гуманітарну допомогу вартістю 1,8 млн грн.

10 Лютого 2015 12:33 Поділитися

ЮНІСЕФ надав МОЗ гуманітарну допомогу вартістю 1,8млн грн.Як повідомляє Міністерство охорони здоров’я України, Дитячий Фонд Організації Об’єднаних Націй в Україні (ЮНІСЕФ) надав гуманітарну допомогу на загальну суму майже 1,8 млн грн.

Черговий транш гуманітарної допомоги містить 44 медичних набори (basic kit) для невідкладної допомоги, до складу якого входять лікарські засоби та вироби медичного призначення. Один такий набір дозволяє надавати допомогу 1000 особам протягом 3 міс.

ЮНІСЕФ також передав Україні 90 наборів для надання акушерсько-гінекологічної допомоги. Акушерський комплект містить основні лікарські засоби, хірургічні інструменти, шовний матеріал, витратні матеріали та найбільш необхідні медикаменти: анальгетики, протизапальні, антибактеріальні, кровоспинні препарати та розчини для інфузій, а також базове стерилізаційне та реанімаційне обладнання для медичних закладів. Один такий акушерський комплект відповідає основним вимогам і призначений для прийняття близько 50 неускладнених пологів.

Загальна вартість наборів, призначених для оперативних втручань та проведення реанімаційних заходів для матерів та новонароджених, становить понад 1,425 млн грн.

Гуманітарний вантаж спрямують до Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської та Харківської обл.

Як уже повідомляло наше видання, наприкінці грудня минулого року МОЗ отримало гуманітарну допомогу від Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) та Фонду народонаселення ООН на загальну суму понад 3 млн грн.

Також нагадаємо, що постановою Уряду від 30 січня 2015 р. № 21 врегульовано механізм надання, розподілу й видачі гуманітарної та іншої допомоги жителям Сходу України, що надається через Донецьку і Луганську обласні державні адміністрації.

Порядок надання гуманітарної та іншої допомоги населенню Донецької та Луганської обл. встановлює, що обласні адміністрації одразу після отримання гуманітарної допомоги приймають рішення щодо розподілу цієї допомоги серед населення. При цьому враховуватимуться потреби жителів певних міст і сіл на підставі поданих районними державними адміністраціями відомостей про обсяг необхідної допомоги, у тому числі й закладам охорони здоров’я.

За матеріалами http://www.moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті