Вітаємо зі святом! Держава вшановує медичних працівників

15 червня 2006 р., напередодні Дня медичного працівника, в Міжнародному центрі культури та мистецтв з приводу професійного свята працівників української медичної галузі відбулося урочисте зібрання. У приміщенні колишнього Жовтневого палацу зібралося чимало представників нашої благородної професії. Щирі поздоровлення, відзнаки та подарунки від представників центральних органів державної та столичної влади приймали лікарі, фельдшери та медичні сестри з лікувально-профілактичних закладів (ЛПЗ), розташованих у різних регіонах України, відомі діячі медичної науки та освітяни. Бути свідком цих урочистостей пощастило й кореспонденту «Щотижневика АПТЕКА».

Поздоровити медичних працівників завітали (зліва направо): Олег Рибачук, Юрій Поляченко та Леонід Черновецький

Поздоровити медичних працівників завітали (зліва направо): Олег Рибачук, Юрій Поляченко та Леонід Черновецький

Як і годиться, поздоровити працівників вітчизняної медичної галузі завітали представники центральних органів державної та міської влади. Перші щирі привітання на їх адресу прозвучали з вуст Олега Рибачука, голови секретаріату Президента України, який на початку промови зачитав поздоровлення від імені глави нашої держави. У ньому, зокрема, було наголошено, що охорона здоров’я є однією з найважливіших складових соціальної сфери та, без перебільшення, визначальною складовою в політиці національної безпеки. Тому професія медика є чи не найбільш шанованою не лише в Україні, але й у всьому світі. У привітанні була висловлена щира подяка лікарям, медичним сестрам, науковцям, освітянам, працівникам фармації за самовіддану працю в ім’я людей та держави. Остання, в свою чергу, має зробити все можливе для того, щоб забезпечити реформування системи охорони здоров’я, підвищити якість та рівень доступності медичної допомоги.

З приводу дня медичного працівника Президент України видав указ про відзначення державними нагородами та почесними званнями ряду медичних працівників. Відповідне рішення до відома присутніх довів О. Рибачук. Так, за вагомий особистий внесок у розвиток галузі охорони здоров’я, впровадження сучасних методик діагностики та лікування, високий професіоналізм та з нагоди Дня медичного працівника декому з них них були присвоєні почесні звання заслуженого лікаря України, заслуженого працівника освіти, заслуженого діяча науки та техніки, а також вручені державні нагороди.

Поздоровлення від імені уряду України та прем’єр-міністра зачитав міністр охорони здоров’я Юрій Поляченко. У привітанні Кабінету Міністрів України було зазначено, що на лікарів, фельдшерів та медичних сестер покладено найвищу та найвідповідальнішу місію — рятуючи від хвороб, повертати людям щастя та здатність продовжувати насолоджуватися життям та плідно працювати. Ця свята справа є складовою повсякденної роботи кожного медичного працівника: в операційних та палатах, в лікарнях великих міст та фельдшерсько-акушерських пунктах, розташованих у сільській місцевості. Вдень та вночі вони виборюють право пацієнтів на здорове життя. Вирішальним фактором у цій боротьбі є їх високий професіоналізм, досвід та самовідданість. Тому, як повідомлялося в привітанні, напередодні їх професійного свята доречним буде побажати вітчизняним фахівцям в галузі медицини міцного здоров’я, творчих здобутків, щастя та успіхів.

Шана вам, дорогі фахівці галузі медицини!

Шана вам, дорогі фахівці галузі медицини!

Від свого імені Ю. Поляченко зазначив, що медичні працівники — люди, мета яких неухильно стояти на захисті здоров’я суспільства, їх професія благородна та глибоко шанована в усьому світі. У свою чергу держава та громадськість мають зробити все можливе, щоб цей фах в Україні став більш престижним у соціальному та фінансовому відношенні. Це завдання має стати пріоритетним у роботі всіх без виключення органів державної влади та органів самоврядування.

Від імені громадськості та влади столиці поздоровити медичних працівників завітав київський міський голова Леонід Черновецький. Образно висловлюючись, мер Києва зазначив, що медичний працівник — людина, від якої багато в чому залежить, в який бік перехиляться терези, на одній чаші яких знаходяться здоров’я та добробут людей, на іншій — хвороби та страждання. Допомагати лікарям в тому, щоб перевага завжди була на користь суспільства, має влада та громадськість. Чи не найголовнішим проявом цього піклування має стати створення кардинально нової системи оплати праці медичних працівників, яка дозволить їм по-справжньому відчути, що влада про них піклується. Саме тому, як зазначив Л. Черновецький, міська влада працює над докорінним переглядом відповідної ситуації в столиці. Мета цих зусиль — значно збільшити рівень матеріального заохочення медичних працівників Києва. Хто слугує людям, має отримувати достойну заробітну плату, — переконаний глава столиці. У результаті, продовжив Л. Черновецький, виграють всі: у першу чергу громадськість міста, яка буде впевнена, що на охороні їх здоров’я стоять фахівці, які будуть зацікавлені в результатах своєї праці. А в тому, що вітчизняні медичні працівники — спеціалісти високого професійного рівня та люди, здатні на щире співчуття, мер Києва неодноразово переконувався у своій професійній та благодійній діяльності. Іншою проблемою, яка, на думку київського міського голови, потребує особливої уваги, є покращання умов проживання медичних працівників. Для цього мають бути створені ефективні міські та державні програми із забезпечення їх житловою площею. Тому дуже доречним черговим кроком у цьому напрямку стало вручення Л. Черновецьким ордерів на квартири дев’ятьом щасливчикам — рядовим працівникам столичної системи охорони здоров’я. Завершуючи свій виступ, Л. Черновецький закликав медичних працівників Києва активніше залучатися до обговорення проблем системи охорони здоров’я столиці та вносити свої пропозиції з цього приводу. Всі вони будуть уважно розглянуті владою Києва.

Феєрією урочистостей став святковий концерт. Приємним сюрпризом для присутніх став виступ творчих колективів, учасниками яких були студенти медичних вищих навчальних закладів і коледжів та представники вітчизняних ЛПЗ.

Редакція «Щотижневика АПТЕКА» приєднується до поздоровлень на адресу медичних працівників. Щиро дякуємо та зичимо вам та вашим родинам міцного здоров’я, талану та наснаги! n

Олександр Сіроштан, фото Ігоря Кривінського

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті