Впровадження електронних медичних карт буде розпочато в 2016 р. — Олександр Квіташвілі

Впровадження електронних медичних карт буде розпочато в 2016р. — Олександр КвіташвіліЗа словами Олександра Квіташвілі, міністра охорони здоров’я України, за фінансової підтримки Світового банку з наступного року в Україні розпочнеться впровадження проекту з електронних медичних карт і реєстрів пацієнтів. Так, у клініці Державного управління справами (ДУС) функціонує електронна інформаційна система, яка об’єднує 13 медичних закладів ДУС і 40 тис. пацієнтів. «Це ідеальна система, яка зможе працювати по всій країні. І мені дуже приємно, що таку велику роботу вже виконано і в принципі вона демонструє все те, що ми хочемо зробити в реформуванні охорони здоров’я, — зазначив міністр. — До електронної медичної карти вноситься вся інформація про діагноз і лікування пацієнта на первинному та вторинному рівні надання медичної допомоги. І, що найголовніше, у неї вже включено всі розцінки, усю витратну частину. Пацієнт бачить не лише роботу лікаря, але й скільки було витрачено на процедуру».

Такі «оазиси», де електронну систему супроводу пацієнта вже побудовано на 100%, є також у Полтаві, Кіровограді, Херсоні, але вони поки не об’єднані між собою.

Нагадаємо, що 15 червня 2015 р. набув чинності проект «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», на впровадження якого Світовим банком передбачено позику в розмірі 214,73 млн дол. США. Перший компонент проекту передбачає удосконалення надання медичних послуг населенню у 8 областях України, другий — роботу МОЗ у тому числі й за таким напрямком, як запровадження електронної системи охорони здоров’я та інформаційних систем. Зазначимо, що Положення про електронний реєстр пацієнтів було затверджено постановою КМУ від 06.06.2012 р. № 546.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті