Здоров’я та краса з альпійського термального джерела

Вода — найпоширеніша на Землі речовина. Її кількість сягає 1018 т, і вона покриває приблизно 4/5 земної поверхні. Стародавні філософи вважали, що вода є одним з чотирьох первинних елементів природи разом із землею, повітрям і вогнем. Це підтверджує той факт, що їй належить величезна роль у природі. Справді, адже саме море стало колискою життя на Землі. Відомо, що тіло людини приблизно на 70% складається з води. Зі всіх запасів води на Землі на прісну припадає всього лише 3%, з яких 80% недоступні для використання, оскільки є льодом, з якого утворені полярні шапки. Оскільки вода — хороший розчинник, вона рідко зустрічається в абсолютно чистому вигляді. Придатність води для різноманітних потреб людини — від пиття до наповнення плавальних басейнів — залежить від її якості. І саме тому дуже дбайливо треба ставитися до тієї води, яку ми використовуємо. У цій публікації мова піде про одну з унікальних властивостей води — лікувальну. Вже багато століть люди використовують підземні джерела для лікування різноманітних захворювань. Одним з напрямків лікувального використання води є застосування її в дерматології та косметології. Один із всесвітньо відомих центрів, де люди покращують стан своєї шкіри, знаходиться в самому серці французьких Альп, де з надр Землі виривається термальна вода Урьяж. А для тих, хто не має можливості поїхати до Франціі на термальний курорт Урьяж, однойменна французька дерматологічна лабораторія випускає лікувальну косметику, яка несе в собі всю цілющу силу, надану термальній воді природою.

ТЕРМАЛЬНЕ ДЖЕРЕЛО

Термальними (від гр. therme — тепло) називаються підземні води, температура яких перевищує 20 °С (за іншими визначеннями — вища за середньорічну температуру повітря даної місцевості). На планеті існує багато місць, де теплі підземні води виходять на поверхню. Їх хімічний і газовий склад та ступінь мінералізації дуже різноманітні: від прісних і солонуватих гідрокарбонатних до азотно-метанових і сірководневих. У Ісландії, Японії, Франції, Болгарії, Росії, Італії та багатьох інших країнах світу термальні води історично використовують з лікувальною метою. Підземні води — така ж корисна копалина, як нафта або кам’яне вугілля, але на відміну від інших багатств, що залягають в  надрах планети, термальні джерела не виснажуються в  процесі експлуатації, і в цьому їх особлива цінність.

Термальні води з лікувальною метою застосовують вже дуже довго. Терми над гарячими ключами споруджувалися мешканцями Стародавнього Риму, а також скрізь, де, завойовуючи стародавній світ, пройшли ці відомі шанувальники лазень. Стародавні лікарі взяли на озброєння цілющу силу мінеральних джерел. Ще у V ст. до Різдва Христова Гіппократ писав, що будь-яка термальна вода має різні властивості, й хворі можуть використовувати її для відновлення здоров’я. Проте унікальний мінеральний склад термальних вод, який і визначає спектр їх цілющих властивостей, вчені відкрили набагато пізніше. Сьогодні фізеотерапевтичні процедури з використанням природних та штучних мінеральних вод називають терміном «бальнеотерапія» (від лат. balneum — ванна, купання), і лікування термальними водами також входить до таких процедур. Основоположником сучасної бальнеотерапії вважають австрійського селянина Вінцента Прісніца, що зцілився від ран гарячими компресами.

Сучасний завод з виробництва косметики

Шкірні захворювання спокон віків лікували за допомогою води. Одне з найвідоміших місць, де з давніх давен за допомогою термальної води позбувалися дерматологічних проблем, знаходиться у Франції. У самому серці французьких Альп, біля підніжжя гірського масиву Белледонн, виривається з надр землі термальна вода Урьяж, що здавна відома своїми цілющими властивостями. Перша згадка про лікувальні властивості води була знайдена у Веронській бібліотеці і датується І ст. до н.е. — римські лицарі зцілювали свої рани саме термальною водою Урьяж.

Понад два століття тому в  безпосередній близькості від джерела була збудована термальна лічниця. З того часу багато наукових праць і досліджень було присвячено вивченню унікальних властивостей води з термального джерела.

Відомий термальний курорт

Сьогодні термальний курорт Урьяж — одна з трьох провідних термальних лічниць Франції, що спеціалізується на лікуванні і профілактиці ревматологічних та дерматологічних захворювань, таких як псоріаз, екзема, атопічний дерматит, вугрева хвороба, заживлення шкірних тканин після опіків. Лікування проводиться за призначенням і під контролем лікаря.

Поруч з лічницею знаходиться SPA-центр, де проводять оздоровчі процедури по догляду за шкірою — різноманітні види масажу, ванни тощо. Їх результат дуже помітний. Недаремно на початку ХХ ст. містечко Урьяж-ле-Бен було улюбленим місцем лікування і відпочинку французької еліти: Едмон Ростан, Колет, Коко Шанель, Моріс Шевальє були його постійними відвідувачами. Можна впевнено сказати, що на термальному курорті Урьяж оздоровлення гармонійно поєднується з відпочинком і задоволенням. Останньому сприяє альпійська природа, можливість зайнятися спортом — грою в  гольф, їздою верхи. Але чи не найбільшого задоволення клієнтам курорту додає покращання стану їх шкіри.

СИЛА ТЕРМАЛЬНОЇ ВОДИ

Термальна вода Урьяж — це єдина природна ізотонічна вода, унікальна за своїми дерматологічними і косметологічними властивостями — бактеріологічно чиста, має температуру на виході 27 °С, нейтральний рН. Сила природної ізотонічної води Урьяж в  тому, що вона не змінює розміра клітин і не порушує їх цілісності. Сама природа збагатила цю воду практично всіма мікроелементами, необхідними для шкіри. Завдяки вмісту натрію, хлору, кальцію, калію, магнію термальна вода Урьяж ідеально зволожує шкіру. Мідь і цинк забезпечують її заспокійливу дію, кремній — фільмогенну (від лат. film — плівка, здатність створювати на поверхні шкіри захисну плівку), марганець — антиоксидантну. Тому вона рекомендована для догляду за чутливою шкірою, що зазнала стресів, впливу навколишнього середовища, при запальних дерматозах, а також у випадках механічної, термічної або хімічної агресії, наприклад, коли виникають подразнення після гоління, сонячна еритема. Термальна вода Урьяж придатна до використання у новонароджених, дітей і дорослих. Щоб відчути ефект цілющої води, не виходячи з дому, достатньо скористатися спреєм з термальною водою, насиченою силами Землі — мінералами і мікроелементами !

КРАСА З АПТЕКИ, АБО ЯК ВИБРАТИ КОСМЕТИКУ «УРЬЯЖ»

Дерматокосметика «Урьяж», що випускається однойменною французькою дерматологічною лабораторією, з’явилася на космецевтичному ринку 15 років тому, а новий сучасний завод був побудований у 2001 р. Вода не транспортується, і в своєму природному стані, захищена від забруднень, поступає в  стерильний блок на завод, що розташований безпосередньо біля джерела. Суворий контроль якості продукції проводиться на всіх етапах виробництва. Косметика призначена для чутливої шкіри, гіпоалергенна і допомагає вирішувати не тільки всі основні дерматологічні, а й косметичні проблеми. На сьогодні в  українських аптеках представлені основні лінії засобів «Урьяж». Продукція поділяється на декілька груп:

1. Гігієна (очищення, зняття макіяжу, ексфоліація);

2. Догляд за шкірою обличчя і тіла (зволоження, живлення, захист);

3. Догляд за шкірою новонароджених;

4. Специфічний догляд (корекція і лікування почервонінь, пігментних плям, вікових змін зрілої шкіри);

5. Дерматологічний догляд (загоювальні антисептичні засоби, реструктуруючі та протисвербіжні);

6. Догляд за жирною і комбінованою шкірою, схильною до акне;

7. Сонцезахисні засоби.

З перших днів існування дерматологічні лабораторії «Урьяж» розробляють високоефективні дерматокосметичні засоби направленої дії, орієнтовані на потреби дерматологів та їх пацієнтів з гіперчутливою шкірою. Тому в  першу чергу увага приділяється новим науковим розробкам і високотехнологічним формам, що дозволяє задовольнити потреби пацієнтів та надати в  розпорядження спеціалістам дерматокосметичні засоби найвищої якості, ідеально адаптовані до різних специфічних потреб шкіри.

Якість контролюється на всіх етапах

Цей рік не став винятком. Шанувальники косметики «Урьяж» змогли познайомитися з новою гамою по догляду за гіперчутливою шкірою — ТОЛЕДЕРМ. Завдяки дії комплексу — поліуронідів морських водоростей і термальної води Урьяж — підвищується стійкість шкіри до подразників, блокується виділення медіаторів запалення. Це особливо актуально взимку, коли шкіра стає більш чутливою, що зумовлено різким зниженням температури навколишнього середовища, низькою вологістю повітря в  приміщеннях, неправильним косметичним доглядом і т.п. Лінія ТОЛЕДЕРМ представлена двома засобами: очищуюча заспокійлива вода та зволожуючий заспокійливий крем, і рекомендується з профілактичною та лікувальною метою. Отже надійний догляд за шкірою, схильною до подразнення, гарантовано.

ГІПЕРЧУТЛИВА ШКІРА

Дуже багато сучасних жінок характеризують свою шкіру як надмірно чутливу.

Косметологи навіть виділяють окремий тип шкіри — гіперчутлива. Це синдром, що може розвиватися при будь-якому типі шкіри — сухій, нормальній чи жирній, у чоловіків і жінок. Така шкіра потребує спеціального індивідуального підходу і косметичного догляду.

Які ж основні причини формування гіперчутливості шкіри?

На появу гіперчутливості шкіри впливають:

— екзогенні фактори — холод, спека, інсоляція, нераціональний косметологічний догляд;

— ендогенні — інтоксикація, гепатит, гастрит, клімакс, алергічні й деякі інші захворювання шкіри;

— зміна реактивності шкіри або формування алергічного статусу.

Основними ознаками гіперчутливої шкіри є схильність до надмірного утворення медіаторів запалення, порушення мікроциркуляції, підвищена ламкість судин. Така шкіра зазвичай суха, тонка і має схильність до алергії.

Виділяють чотири типи гіперчутливої шкіри.

До першого типу належить шкіра, схильна до еритеми, зумовленої стресом, зміною температури навколишнього середовища, недотриманням режиму харчування, температурою їжі, прийомом алкоголю.

Другий тип — це шкіра, схильна до почервонінь і лущення, пов’язаних з екзогенними факторами навколишнього середовища.

Третій тип — стан, зумовлений нераціональним косметологічним доглядом — очищення милом, спиртові лосьйони, тоніки — або зловживанням косметологічними процедурами — скраби, пілінги, дермабразія, лазерне шліфування.

Четвертий тип — розвивається на фоні соматичної патології або хронічних дерматозів.

Догляд за гіперчутливою шкірою, незалежно від того, чи це вроджений, чи набутий стан, вимагає адаптованого підходу і особливо бережливого ставлення. Основним завданням дерматокосметичного догляду є забезпечення комфорту шкіри, заспокійливої та зволожуючої дії. Очищення гіперчутливої шкіри має проводитися без використання мила та косметичних засобів, що містять агресивні для гідроліпідної мантії шкіри компоненти, з обмеженням теплової дії.

Дерматологічні лабораторії «Урьяж» вивели на ринок лінію лікувальної косметики ТОЛЕДЕРМ для гіперчутливої реактивної шкіри. До неї входить заспокійлива очищуюча вода та зволожуючий заспокійливий крем ТОЛЕДЕРМ, що містять унікальний комплекс уронових полімерів водорості алгае і термальної води Урьяж.

Комплекс термальної води Урьяж і уронових полімерів підвищує стійкість шкіри до факторів, що викликають подразнення. Термальна вода Урьяж і уронові полімери об’єднують профілактику та корекцію гіперчутливості шкіри й зволожувальну дію.

До крему ТОЛЕДЕРМ входять також інші активні компоненти. Фітосквалан — неомилений екстракт оливкової олії — забезпечує відновлення гідроліпідної плівки шкіри, зволоження і м’якість шкіри. Полідецени — зволожуючі компоненти, підсилюють дію фітосквалану і зменшують сухість шкіри, це забезпечує інтенсивний і пролонгований зволожуючий ефект.

Для очищення гіперчутливої шкіри рекомендується пом’якшуюча зволожуюча вода ТОЛЕДЕРМ, до складу якої входять очищуючі компоненти високого ступеня переносимості і термальна вода Урьяж. Цей засіб ніжно видаляє макіяж, очищує і не потребує змивання. Хороша переносимість лінії ТОЛЕДЕРМ досягається за рахунок того, що до складу засобів входить обмежена кількість компонентів, косметика не містить ароматизаторів, парабенів, барвників, спирту, пропіленгліколя та ланоліна. Науково розроблена і підтверджена гама має хороші косметичні властивості — м’яку текстуру, легко вбирається, не залишає відчуття липкості.

Таким чином, провізори та фармацевти можуть запропонувати своїм клієнтам використовувати цілющу силу термальної води Урьяж для покращання краси та здоров’я своєї шкіри за допомогою косметичної продукції дерматологічних лабораторій «Урьяж». А висока якість виробництва і науково обґрунтований підбір всіх компонентів забезпечують надійний ефект і задоволення від використання продукції. o

Iрина Вергун, кантрі-менеджер
дерматологічних лабораторій «Урьяж» в Україні

Офіційний дистриб’ютор:
ТОВ «СДМ-Фарма Хелс&Бьюті»,
www.sdm-hb.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті