Розпорядження Кабінету Міністрів України від 6 серпня 2008 р. №1068-р

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ
від 6 серпня 2008 р. № 1068-р
Про затвердження плану першочергових заходів з протидії в 2008 році незаконному обігові наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, отруйних та сильнодіючих лікарських засобів

1. Затвердити план першочергових заходів з протидії в 2008 р. незаконному обігові наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, отруйних та сильнодіючих лікарських засобів, що додається.

2. Міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським держадміністраціям забезпечити виконання затвердженого цим розпорядженням плану заходів з його фінансуванням у межах видатків, передбачених у Державному бюджеті України на 2008 р.

Прем’єр-міністр України

Ю. Тимошенко


ЗАТВЕРДЖЕНО
розпорядженням Кабінету Міністрів України
від 6 серпня 2008 р. № 1068-р

ПЛАН першочергових заходів з протидії в 2008 році незаконному обігові наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, отруйних та сильнодіючих лікарських засобів

1. Подати Кабінетові Міністрів України:

1) пропозиції щодо:

  • внесення змін до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 6 травня 2000 р. № 770;

  • усунення прогалин і колізій у законах та інших нормативно-правових актах у сфері протидії незаконному обігові наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів;

МВС, СБУ, МОЗ.

До 15 вересня;

  • створення міжвідомчої автоматизованої системи збирання, аналізу та узагальнення інформації про осіб, що причетні до незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, з відповідними проектами законодавчих актів;

МВС, СБУ, Держмитслужба.

До 15 вересня;

2) інформацію про:

  • міжнародну практику визнання незаконною діяльність з обігом аналогів наркотичних засобів і психотропних речовин;

МОЗ, МВС, СБУ.

Жовтень;

  • стан дотримання вимог національного законодавства і міжнародно-правових актів з протидії застосуванню допінгу українськими спортсменами з визначенням заходів щодо запобігання такому явищу.

Мінсім’ямолодьспорт.

До 15 вересня.

2. Вирішити питання щодо створення у структурі органів з питань освіти і науки підрозділів з виховної роботи та позашкільної освіти.

  • МОН, Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації.

До 1 жовтня.

3. Організувати та провести за участю громадських організацій роз’яснювальну роботу:

  • серед дітей та молоді, спосіб життя та оточення яких сприяє поширенню практики вживання наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, отруйних та сильнодіючих лікарських засобів;

Мінсім’ямолодьспорт, МОЗ, МОН, МВС.

Постійно;

  • у навчальних закладах щодо небезпеки вживання таких речовин і засобів.

МОН, Мінсім’ямолодьспорт, МОЗ, МВС.

Постійно.

4. Розглянути на засіданні колегій питання щодо проведення серед дітей та молоді роботи із запобігання вживанню наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, отруйних та сильнодіючих лікарських засобів, формування навичок здорового способу життя з розробленням комплексу організаційних та практичних заходів, спрямованих на посилення координації у цьому напрямі.

МОН, Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації.

До 1 жовтня.

5. Внести до наказу МОЗ від 1 серпня 2000 р. № 188 зміни стосовно встановлення невеликих, великих та особливо великих розмірів трамадолу, що перебуває у незаконному обігові.

МОЗ.

До 1 вересня.

6. Вирішити питання щодо утворення у Київській та Одеській областях центрів медико-соціальної реабілітації неповнолітніх та забезпечити їх належне функціонування.

МОЗ, Мінсім’ямолодьспорт, Київська та Одеська облдержадміністрації.

До 31 грудня.

7. Забезпечити перевірку стану ведення обліку злочинів, пов’язаних із збутом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, отруйних та сильнодіючих лікарських засобів, їх розслідування, звертаючи увагу на законність та своєчасність прийнятих рішень щодо зупинення досудового слідства в  кримінальних справах у зв’язку з неможливістю встановити місцезнаходження підозрюваного або обвинуваченого.

МВС і СБУ за участю Генеральної прокуратури України.

До 15 вересня.

8. Активізувати роботу з виявлення фактів причетності працівників правоохоронних органів до незаконного поширення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, законності видачі ліцензій на їх реалізацію (відпуск).

СБУ, МВС.

III квартал.

9. Утворити за участю громадськості наглядові ради з питань протидії зловживанню наркотичними засобами, психотропними речовинами і прекурсорами, отруйними та сильнодіючими лікарськими засобами при МОЗ та Комітетові з контролю за наркотиками.

МОЗ.

До 1 вересня.

10. Провести ревізію фінансових витрат, здійснених станом на 1 липня поточного року виконавцями Програми реалізації державної політики у сфері боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів на 2003-2010 рр., затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 4 червня 2003 р. № 877.

ГоловКРУ.

До 15 листопада.

Вивчити питання щодо необхідності збільшення обсягу фінансування зазначеної Програми і внести відповідні пропозиції для врахування під час підготовки проекту Державного бюджету України на 2009 р.

МВС, Мінфін.

До 1 вересня.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті