ГО «Батьки за вакцинацію» стурбована відсутністю вакцин

104716ГО «Батьки за вакцинацію» звернулася до Міністерства охорони здоров’я з проханням надати інформацію щодо термінів поставок в медичні заклади Києва та регіонів України вакцин для проходження планових щеплень.

Українські батьки стурбовані тим, що через нестачу вакцин їхні діти вимушені порушувати графік профілактичних щеплень. Вони справедливо побоюються, що це може спричинити спалахи та епідемії інфекційних хвороб. Ситуація загострюється тим, що оприлюднені в ЗМІ терміни поставок вакцин не дотримуються. Нижче наводимо текст листа.

№ 01-05-07/16 від 05.07.16 р.

Шановний Вікторе Вікторовичу!

Одним з головних напрямів діяльності громадської організації «Батьки за вакцинацію» є проведення просвітницької та інформаційно-роз’яснювальної роботи серед батьків щодо необхідності вакцинації та надання достовірної інформації громадянам України про вакцинацію. Останнім часом на адресу нашої організації надходять численні звернення батьків щодо відсутності низки вакцин, які використовуються для проведення планових щеплень, зокрема вакцини БЦЖ, від дифтерії та правця, оральної вакцини для профілактики поліомієліту.

Українські батьки стурбовані тим, що їхні діти вимушені порушувати графік профілактичних щеплень та побоюються, що це може спричинити спалахи та епідемії інфекційних хвороб. Ситуація загострюється тим, що оприлюднені в засобах масової інформації терміни поставок вакцин не дотримуються.

На підставі ч.2 ст. 34, ст. 40 Конституції України, ст. 7, 14,15 Закону України «Про звернення громадян», Положення про Міністерство охорони здоров’я України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 р. № 267, ГО «Батьки за вакцинацію» звертається до МОЗ України з проханням надати інформацію щодо термінів поставок в медичні заклади Києва та регіонів України вакцин для проходження планових щеплень.

Заздалегідь вдячні за надану відповідь у встановлений законом строк.

З повагою
Голова правління
Тимофій Бадіков
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті