МОЗ України продовжує співпрацю з ЮНІСЕФ

19 Квітня 2010 12:39 Поділитися

У МОЗ України відбулася зустріч керівництва цього міністерства з представниками Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні (далі — Дитячий фонд). У зустрічі взяли участь Зіновій Митник, міністр охорони здоров’я України, Василь Лазоришинець, перший заступник міністра охорони здоров’я, Геннадій Рожков, перший заступник міністра охорони здоров’я, Головний державний санітарний лікар України, та керівники структурних підрозділів МОЗ. З боку Дитячого фонду були присутні: Юкіе Мокуо, представник ЮНІСЕФ в Україні, Ритта Поутіайнен, заступник представника ЮНІСЕФ в Україні, Октавіан Бівол, регіональний радник ЮНІСЕФ з питань охорони здоров’я.

Ю. Мокуо привітала Зіновія Митника зі вступом на нову посаду та висловила бажання продовжувати співпрацю з міністерством, яке він очолює.

«Галузь охорони здоров’я — це основна сфера нашої співпраці з урядом України», — зазначила Ю. Мокуо та наголосила, що сьогодні існує три основні напрямки співпраці ЮНІСЕФ і МОЗ України.

Перший напрямок, котрий Дитячий фонд виділяє як принципово пріоритетний, стосується якості послуг охорони здоров’я матері та дитини. Зокрема, мова йде переважно про покращення якості медичного обслуговування у перинатальний період (починається з 22го повного тижня вагітності і закінчується після 7 повних діб життя новонародженого (168год після народження).

Імунізація — другий напрямок співпраці. Представник ЮНІСЕФ висловила занепокоєність щодо ймовірних інфекційних спалахів, які можуть бути спровоковані відсутністю вакцинації. «Не менш важливим питанням сьогодні є утилізація вакцини проти кору та краснухи», — підкреслила Ю. Мокуо, звертаючись до міністра охорони здоров’я. «Питання імунізації дуже політизоване в Україні. У ЗМІ з’являється багато негативної інформації без будь-яких на те причин», — зазначила представник ЮНІСЕФ в Україні.

Третім напрямком співпраці МОЗ із ЮНІСЕФ є профілактика йододефіцитних захворювань. «Роль МОЗ України дуже важлива у просуванні цього питання. Ми прагнемо об’єднати зусилля, тому нам потрібно знати, яким чином всі наші ініціативи можуть бути поєднані з процесом реформування системи охорони здоров’я», — наголосила Ю. Мокуо.

Зі свого боку З. Митник відзначив зниження показників передачі ВІЛ/СНІДу від матері до дитини. «Ми спільними зусиллями досягнули зниження показників передачі ВІЛ/СНІДу від матері до дитини. Я сподіваюся, що інформаційне поле буде насичене за сприяння ВООЗ та ЮНІСЕФ. І ця інформаційна підтримка має важливе значення у нашій спільній роботі», — підкреслив міністр та додав, що план соціально-економічного розвитку України на 2010р. вже затверджено, що дасть поштовх плануванню ефективної співпраці у майбутньому між підрозділами МОЗ та Дитячого фонду.

За матеріалами
www.kmu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті