У 2017 р. планується збільшити фінансування медичної допомоги дітям з вадами слуху

14 Вересня 2016 11:34 Поділитися

У 2017 р. планується збільшити фінансування медичної допомоги дітям з вадами слухуУ рамках політики Уряду Міністерство фінансів України (далі — Мінфін) збільшує фінансування бюджетної програми, що спрямована на покращання надання медичної допомоги дітям з вадами слуху. Із цією метою в проекті державного бюджету України на 2017 р. за відповідною програмою Національної академії медичних наук значно збільшено видатки для забезпечення дітей слуховими апаратами.

Це пов’язано з тим, що впродовж багатьох років в Україні існує проблема належного й оперативного лікування дітей-інвалідів з незворотними вадами слуху. Більшість із них на сьогодні не мають можливості отримати необхідне лікування через відсутність на це коштів. Досі держава не могла забезпечити в повному обсязі проведення імплантаційного слухопротезування, якого потребують діти з вадами слуху. Так, у держбюджеті на 2016 р. на такі цілі було передбачено видатки на суму 4 млн грн. Однак наявне фінансування не може покрити потреби всіх таких пацієнтів.

Для покращення надання медичної допомоги дітям з вадами слуху в проекті держбюджету на 2017 р. збільшено видатки на 75 млн грн. для забезпечення проведення імплантаційного слухопротезування. Це зможе забезпечити дітей з вадами слуху належною кількістю слухових апаратів та допоможе провести необхідне імплантаційне слухопротезування.

Також у Мінфіні повідомляють, що завершується робота над проектом держбюджету на 2017 р., який цього року в рамках бюджетної реформи формується за новим підходом — першочерговими є не видатки та побажання, а доходи та реальні можливості. Бюджет-2017 має бути відповідальним та реалістичним, ефект від чого відчують громадяни й бізнес в Україні. Це означає також підвищення ефективності використання бюджетних коштів та кардинальну зміну філософії їх витрат, що сприятиме не лише збалансованості бюджету, але й проведенню реформ в інших сферах, таких як освіта, медицина та соціальна сфера.

За матеріалами www.minfin.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті