У Харкові організатора виробництва фальсифікованих ліків засуджено до 6,5 року позбавлення волі

13 Жовтня 2016 12:57 Поділитися

106130Московський районний суд м. Харків визнав винним 42-річного харків’янина у фальсифікації лікарських засобів організованою злочинною групою у великих розмірах (ч. 3 ст. 28, ч.ч. 1, 2 ст. 321-1 Кримінального кодексу України). За інформацією начальника відділу прокуратури області Нвера Антоняна, організатора злочинної групи засуджено до 6,5 року позбавлення волі з конфіскацією майна.

Встановлено, що на початку 2014 р. чоловік створив організовану групу з виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою виготовлення та збуту фальсифікованих лікарських засобів. Він відповідав за координацію діяльності угрупування, оплату праці його учасників та збут незаконно виготовлених препаратів проти грипу та застуди. Зокрема, він організовував поштове відправлення фальсифікату до Києва, Черкас, Маріуполя.

До групи також входили 39-річний чоловік, який займався виготовленням та пакуванням фальсифікату і налагодженням обладнання для його виробництва, та 44-річна жінка, яка забезпечувала замовлення та друк упаковок для ліків та фасувала їх.

Продукцію виготовляли з прострочених лікарських засобів та інших речовин. Зберігали фальсифікат у орендованих гаражах та вдома.

«Експертизою встановлено, що ці лікарські засоби не відповідають встановленим стандартам якості та можуть заподіяти шкоду здоров’ю. Вартість виявленого фальсифікату становить понад 200 тис. грн.», — розповів Н. Антонян. Організатор виробниц­тва фальсифікату більше півроку знаходився у розшуку.

Наразі вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.

За матеріалами khar.gp.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті