МОЗ України підписало з ПРООН Угоду про закупівлю лікарських засобів за бюджетом 2016 р

18 Жовтня 2016 11:23 Поділитися

235266

Як повідомляє МОЗ України, 11 жовтня з ПРООН підписано Угоду про закупівлю лікарських засобів за бюджетом 2016 р. Зазначимо, що згідно з розпорядженням КМУ від 04.11.2015 р. № 1396-р. у 2016 р. закупівля лікарських засобів, медичних виробів та пов’язаних з цим послуг у пов­ному обсязі повинна здійснюватися із залученням спеціалізованих організацій. Нагадаємо, станом на 12 жовтня 2016 р. ПРООН поставлено в Україну 98% препаратів та медичних виробів, закуплених через цю організацію за бюджетні кошти 2015 р.

Також Міністерство повідомляє, що команда спеціалістів Програми розвитку ООН (ПРООН) та Програми ООН з навколишнього середовища провела у Києві дводенний інноваційний тренінг зі сталості публічних закупівель для представників управлінь та департаментів охорони здоров’я з усіх областей України.

Між тим, регіональні закупівлі лікарських засобів в Україні здійснюються відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі». Про проблеми децентралізованих закупівель на сторінках нашого видання розповідав Валерій Печаєв, президент Об’єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України. Зокрема, наразі замовниками торгів виступають лікувально-профілактичні заклади, й часто буває так, що замовлення містить торгові назви препаратів замість міжнародних непатентованих найменувань, а лот може містити декілька позицій. Внаслідок цього під час регіональних торгів виключається конкуренція, а замовлення складається під конкретного постачальника.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті