Аптеки можуть реалізовувати залишки ліків, що підлягають відшкодуванню, за старими цінами до 15 серпня

31 липня 2017 р. на сайті профільного міністерства оприлюднено прийнятий 28 липня наказ МОЗ України № 875, яким вносяться зміни до наказу МОЗ України від 26 липня 2017 р. № 856 «Про затвердження Реєстру лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню станом на 26 липня 2017 року» (далі – Реєстр).

Змінами передбачено перехідний період для аптечних закладів, протягом якого вони можуть реалізувати залишки ліків, включених до Реєстру і закуплених до 26 липня включно, за старими цінами. Зокрема, наказ МОЗ України № 856 доповнено новим положенням, а саме: «Дозволити аптекам та їх структурним підрозділам до 15 серпня 2017 року завершити реалізацію лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, закуплених до 26 липня 2017 року (включно) за цінами та процедурами відповідно до порядку та вимог, що діяли до зазначеної дати».

У зв’язку з технічними помилками, допущеними в новому Реєстрі, наказом МОЗ України № 875 внесено до нього зміни шляхом викладення в новій редакції.

Технічні помилки були допущені стосовно позицій № 180 та 182 в частині зазначення дати закінчення строку дії реєстраційного посвідчення на лікарський засіб та кількості одиниць лікарського засобу у споживчій упаковці.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Панкрат 31.07.2017 3:02
Не министерство, а районная амбулатория - никакого порядка..

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті