Столичний районний суд наклав арешт на фармацевтичний завод «Фармекс Груп»

07 Листопада 2017 11:08 Поділитися

Слідчий суддя Голосіївського районного суду міста Київ наклав арешт на фармацевтичний завод «Фармекс Груп» (раніше — «Макс-Велл») в м. Бориспіль. Арешт накладено за клопотанням АТ «БТА Банк» (Республіка Казахстан), цивільного позивача і потерпілого в кримінальному провадженні № 12012110000000147 за заявою БТА Банку про розкрадання майна колишніми посадовими особами банку за попередньою змовою з іноземними громадянами, в тому числі громадянами Російської Федерації. Про це повідомили в прес-службі міжнародної юридичної фірми «Ілляшев та Партнери», яка представляє інтереси БТА Банку.

«Махінації з фармзаводом вартістю близько 3 млрд грн. були частиною незаконних угод екс-власника БТА Мухтара Аблязова, якого вже засудили за шахрайство до 20 років ув’язнення в Казахстані і 22 місяців ув’язнення в Англії», — йдеться у повідомленні.

Кінцевим бенефіціаром арештованого фармацевтичного заводу є Олександр Шишкін, колишній депутат Державної Думи Росії, а нині — член Ради Федерацій РФ.

Власником БТА Банку є казахстанський підприємець Кенес Ракішев.

Суд послався на статтю 5 Конвенції Ради Європи про відмивання, пошук, арешт та конфіскацію доходів, одержаних злочинним шляхом, та про фінансування тероризму, що зобов’язує державу вживати заходів щодо накладення арешту на майно, в яке були конвертовані кошти, отримані злочинним шляхом.

«Арешт на майно фармацевтичного заводу накладено з урахуванням обставин і фактів, встановлених досудовим слідством», — прокоментував ситуацію В’ячеслав Ситий, юрист ЮФ «Ілляшев та Партнери», що захищає інтереси БТА Банку. У незаконних схемах збагачення і легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом, використовувалися підконтрольні міжнародні компанії. Проект фінансувався, зокрема, через ланцюжок договорів позики, договорів поступки прав вимоги і переведення боргу, які були визнані недійсними рішенням Спеціалізованого міжрайонного економічного суду м. Алмати. Сума незаконно виведених з банку коштів, легалізованих шляхом фінансування будівництва та реконструкції фармацевтичного заводу, оцінюється українським слідством в 1,2 млрд грн.

За матеріалами, наданими ЮФ «Ілляшев та Партнери»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті