Teva та ПРООН підписали довгостроковий договір у рамках державних закупівель

13 Грудня 2017 11:36 Поділитися

Договір дозволить щорічно забезпечувати потреби у препараті близько 200 пацієнтів з розсіяним склерозом.

Teva Pharmaceutical Industries Ltd (далі —Teva) підписала довгостроковий договір з Програмою розвитку ООН в Україні (далі — ПРООН) про постачання глатирамеру ацетату — препарату для терапії рецидивуючо-ремітуючих форм розсіяного склерозу. Угода укладена на 1 рік з можливістю продовження ще на 2 роки, тобто потенційно дозволить забезпечувати пацієнтів препаратом протягом всього періоду дії міжнародних закупівель.

Таким чином, Teva та ПРООН створять умови для безперервного та своєчасного доступу до необхідної терапії для пацієнтів в Україні у рамках державної програми МОЗ України. Препарат буде закуповуватися ПРООН за кошти державного бюджету.

Це одна з перших довгострокових угод про постачання лікарських засобів, укладених з ПРООН в Україні. Згідно з нею найближчим часом Teva здійснить поставку препарату у кількості 30 790 одиниць у дозуванні 40 мг/мл та 4803 одиниці у дозуванні 20 мг/мл на склад ПРООН. Аналогічну кількість препарату буде поставлено щороку протягом дії договору, відповідно до номенклатури, розробленої МОЗ. Ця кількість забезпечить річні потреби у препараті для близько 200 пацієнтів з розсіяним склерозом.

За рахунок довгострокової дії договору та великих обсягів закупівлі Teva змогла запропонувати незмінну ціну на глатирамеру ацетат у дозуванні 20 мг/мл і забезпечити поступове зниження ціни на глатирамеру ацетат у дозуванні 40 мг/мл у 2017 та наступних роках.

Договір укладено у відповідності з вимогами постанови Кабінету Міністрів України від 12 липня 2017 р. № 494 «Про затвердження переліку лікарських засобів та медичних виробів, які закуповуються на підставі угод (договорів) щодо закупівлі із спеціалізованими організаціями».

Teva є власником ліцензій для всіх лікарських препаратів, зареєстрованих в Україні, що містять глатирамеру ацетат в якості діючої речовини.

«Довгострокові договори на закупівлю лікарських засобів використовуються в багатьох країнах для забезпечення безперервного доступу пацієнтів до високоякісних ліків за найбільш конкурентними цінами. Ми вдячні нашим партнерам з бізнесу за готовність працювати разом з нами над цією важливою ініціативою, що допоможе мільйонам українців», — зазначив Янтомас Хімстра, голова Представництва ПРООН в Україні.

«Ми раді бути однією з перших компаній в Україні, яка укладає багаторічний договір з ПРООН. Тільки довгострокове планування може гарантувати пацієнтам безперебійний доступ до якісного лікування, — підкреслив Дмитро Спіцин, генеральний директор «Тева Україна». — Це також шлях до ефективнішого використання бюджетних коштів. Ми сподіваємося, що кошти, зекономлені в рамках цього договору, можуть бути спрямовані на лікування більшої кількості пацієнтів з розсіяним склерозом у наступні кілька років».

Довідка про розсіяний склероз

Розсіяний склероз є хронічним запальним захворюванням центральної нервової системи з ураженням білої речовини головного та спинного мозку. Захворювання проявляється порушенням різних функцій: когнітивної, зорової, рухової, чутливої, координаторної, сечового міхура і кишечнику. Зазвичай симптоми розсіяного склерозу розвиваються у віці 20–40 років, але віковий діапазон початку захворювання розширюється, відмічають випадки хвороби у педіатричній групі пацієнтів, осіб літнього віку. Жінки хворіють в 2–3 рази частіше, ніж чоловіки.

У більше ніж 2 млн осіб у світі відмічають розсіяний склероз. В Україні, за офіційними даними МОЗ, зареєстровано до 20 тис. хворих з цією патологією. Поширеність захворювання щороку неухильно зростає в середньому на 1000–1200 осіб.

Терапія рецидивуючо-ремітуючих форм розсіяного склерозу включає симптоматичне лікування, лікування гострих рецидивів та прийом лікарських засобів, які модифікують перебіг захворювання.

ТОВ «Тева Україна»

ТОВ «Тева Україна» — один з п’яти лідерів фармацевтичного ринку1 та найбільша міжнародна фармацевтична компанія в Україні2. Компанія представляє понад 600 генеричних та оригінальних лікарських препаратів3 для більшості ключових терапевтичних напрямків. «Тева Україна» об’єднує більше 400 співробітників. У 2017 р. компанія відзначає 20-річчя діяльності в Україні.

«Тева Україна» є частиною Teva Pharmaceutical Industries Ltd, провідної міжнародної фармацевтичної компанії зі штаб-квартирою в Ізраїлі, заснованої у 1901 р. «Тева» спеціалізується на розробці, виробництві та маркетингу генеричних та оригінальних лікарських препаратів, а також активних фармацевтичних інгредієнтів. Компанія об’єднує 47 000 співробітників у 80 країнах світу. Препаратами та послугами «Тева» щодня користуються  близько 200 млн осіб.

Teva поєднує виробництво ліків з розвитком пристроїв, сервісів та технологій, щоб відкривати нові шляхи для забезпечення потреб пацієнтів. Чистий прибуток Teva у 2016 р. становив 21,9 млрд дол. США. Більше інформації ви знайдете на www.tevapharm.com.

ПРООН

Програма Розвитку ООН — агентство Організації Об’єднаних Націй, що спеціалізується на питаннях розвитку. ПРООН підтримує стратегічні ініціативи, спрямовані на розвиток потенціалу і сприяння всебічному зростанню і сталому людському розвитку. Завдяки партнерству з національними, обласними та місцевими органами влади, громадянським суспільством і приватним сектором ПРООН прагне підтримати Україну на шляху до подолання бідності, розвитку людського потенціалу, захисту довкілля і розвитку демократичного врядування.

На прохання Міністерства охорони здоров’я України, ПРООН з 2015 р. закуповує ряд лікарських засобів і медичних виробів за кошти державного бюджету. За підтримки ПРООН поступово буде створено національну агенцію із закупівель, яка буде опиратися на міжнародні стандарти та поєднає кращі світові практики. ПРООН допомагає Міністерству охорони здоров’я реформувати систему державних закупівель та зробити її прозорою та чесною.

За матеріалами прес-релізу
компанії «Тева Україна»

1За даними аналітичної системи дослідження ринку «PharmXplorer»/«Фармстандарт» компанії «Proxima Research» за підсумками продажу у 2016 р. у грошовому вираженні.
2За даними аналітичної системи дослідження ринку «PharmXplorer»/«Фармстандарт» компанії «Proxima Research» за підсумками продажу у 2016 р. у натуральному вираженні.
3За даними Державного реєстру лікарських засобів України http://www.drlz.com.ua/ станом на 30.06.2017 р.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті