БХФЗ переміг у тендері ПРООН на поставку 2 препаратів для дитячої онкогематології

21 Грудня 2017 4:46 Поділитися

ПАТ «Науково-виробничий центр «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод» (БХФЗ) переміг у тендері Міністерства охорони здоров’я України (МОЗ України) через Програму розвитку ООН в Україні (ПРООН) на постачання 2 онкогематологічних препаратів — Ондансетрон та Цебопім — на загальну суму близько 550 тис. грн. Відповідно до контракту БХФЗ передав потрібні лікарські засоби восени.

Серед учасників тендеру — українських та зарубіжних фармацевтичних компаній — БХФЗ запропонував препарати на більш вигідних умовах.

За даними МОЗ України, в Україні від раку щогодини помирає 10 осіб. Злоякісні новоутворення у дітей залишаються актуальною проблемою суспільства. Згідно з даними світової статистики, у структурі дитячої смертності онкологія займає 2-ге місце. Під час терапії для маленьких пацієнтів критично важливим є доступ до якісних препаратів, які дозволяють легше перенести лікувальні процедури. Одним з таких препаратів є Ондансетрон.

Крім того, онкохворим лікарі призначають антибіотики для попередження та лікування інфекцій. Виробництво стерильних антибіотиків, у тому числі нового покоління, є одним з основних напрямків діяльності БХФЗ. Ці препарати широко застосовуються в різних терапевтичних напрямках, включно з онкогематологією.

Наразі БХФЗ бере участь в інших тендерах, зокрема у Казахстані та Молдові.

 «Сьогодні онкохвороби найдорожчі в лікуванні. Пацієнти потребують безперебійного доступу до якісного лікування, — пояснює Євген Сова, комерційний директор БХФЗ, — Ондансетрон та Цебопім представлені не тільки в Україні. Ми експортуємо препарати в ряд країн, у тому числі в країни Європи».

Навесні цього року БХФЗ виграв тендер на постачання 2 протитуберкульозних препаратів — Рифампіцин та Етамбутол — на загальну суму 3,6 млн грн. Усі препарати були поставлені українцям навіть раніше зазначеного в контракті терміну.

За матеріалами, наданими БХФЗ

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті