Національний перелік: МОЗ підготувало методичку для закладів охорони здоров’я

01 Березня 2018 11:42 Поділитися

МОЗ України разом з Експертним комітетом з відбору та використання основних лікарських засобів та МФ «Відродження» підготували методичку з практичними рекомендаціями та відповідями на питання про Національний перелік основних лікарських засобів (далі – Національний перелік). Зміст методички включає наступні розділи:

  • про формування Національного переліку;
  • впровадження Національного переліку;
  • обрахунок потреби у лікарських засобах;
  • закупівлі ліків за Національним переліком;
  • що дає новий Національний перелік пацієнту, лікарю, державі;

Також у методичці наведено нормативну-правову базу, яка регламентує впровадження та реалізацію Національного переліку.

«Національний перелік основних лікарських засобів – це ще одна, важлива частина медичної реформи, ключове  із завдань якої – гарантувати безоплатне базове лікування громадянам країни. Ми прагнемо, щоби українці на 100% були забезпечені життєво необхідними, якісними та безпечними ліками за конкретним списком. Це не проста політика. Бо вона кардинально нова для України. Зміни ж завжди важко сприймаються, бо вони змушують докладати зусилля, вчитися і багато працювати. МОЗ готове чути, допомагати та відповідати на усі питання як від медичних працівників, так і від пацієнтів. Лише працюючи спільно ми зможемо покласти край «безКОШТОВНІЙ» медицині та забезпечити українців гарантованим пакетом послуг, зокрема – в частині лікарських засобів», – зазначив заступник міністра Роман Ілик.

Методичка буде корисною передусім вузькопрофільним фахівцям з питань закупівель та формування потреби (головним лікарям, заступникам з економічних питань, завідувачам лікарняними аптеками, фармацевтам, провізорам, старшим медсестрам тощо), а також лікарям та пацієнтам. Вже наступного тижня МОЗ України відправить друковану методичку у регіони, а вже зараз її можна завантажити на на нашому сайті за посиланням нижче.

Цього тижня МОЗ України починає регулярні селекторні наради з регіонами: експерти з формування та впровадження Національного переліку відповідатимуть на всі питання, що виникають в процесі запровадження нової політики. Перша консультація відбудеться в 2 березня 2018 р.

Якщо у вас є запитання щодо впровадження Національного переліку, МОЗ України просить надсилати їх на електронну адресу: [email protected].

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті