З 1 липня вступає в дію Меморандум порозуміння між МОЗ України та виробниками ліків

01 Липня 2010 2:40 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України та суб’єкти господарювання (виробники лікарських засобів), усвідомлюючи необхідність стабілізації цінової ситуації на споживчому ринку лікарських засобів країни, забезпечення населення основними лікарськими засобами за доступними цінами та керуючись основними принципами партнерства бізнесу та влади підписали Меморандум порозуміння .

Сторони домовились, що з 1 липня до кінця 2010 р. виробники ліків будуть зобов’язані не підвищувати ціни на лікарські засоби. Це стосується перш за все лікарських засобів вітчизняного та іноземного виробництва, які можуть закуповувати заклади й установи охорони здоров’я, що повністю або частково фінансування з державного та місцевих бюджетів.

Крім того, виробниками гарантується недопущення скорочення обсягів виробництва цих лікарських засобів. Виробники докладатимуть вичерпних заходів з укладання прямих договорів з дистриб’юторами лікарських засобів для своєчасного і в повному обсязі задоволення заявок роздрібної мережі, забезпечувати співпрацю з Антимонопольним комітетом України в проведенні дослідження стану конкуренції та діяльності виробників, забезпечувати співпрацю з Державною інспекцією з контролю за цінами Міністерства економіки та Державною інспекцією з контролю якості лікарських засобів МОЗ України в проведенні моніторингу цін на лікарські засоби.

Зі свого боку Міністерство має залучати представників виробників, громадських професійних фармацевтичних об’єднань до робочих груп, в тому числі, до діючих, проведення нарад, консультацій, круглих столів щодо підготовки урядових рішень з питань регулювання ринку фармацевтичної продукції.

Більш того, за Міністерством Меморандум закріплює зобов’язання щодо забезпечення дотримання законодавчо встановлених вимог щодо декларування виробниками оптово-відпускних цін на лікарські засоби.

МОЗ України також має звернутись до Уряду щодо створення рівних умов доступу вітчизняних заводів-виробників лікарських засобів до державної фінансової підтримки, яка надається через механізм здешевлення кредитів.

Вищевказаний Меморандум є відкритим для приєднання всіх виробників лікарських засобів.

За матеріалами www.moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті