800 тис. доз вакцини КПК доставлено в Україну

На замовлення Міністерства охорони здоров’я Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) здійснив поставку нової партії вакцин проти кору, паротиту та краснухи (КПК). Це вже друга партія вакцини, закуплена за кошти державного бюджету, що надійшла в Україну цього року, і її буде розподілено в регіони найближчим часом.

Охоплення щепленнями проти кору значно зросло в порівнянні з попередніми роками. Лише за останній рік плановою вакцинацією охоплено понад 90% дітей. Водночас цього поки недостатньо, щоб зупинити спалах кору в країні.

В Україну для щеплень проти кору, паротиту та краснухи постачають вакцину Пріорикс™/Priorix™ виробництва GlaxoSmithKline, Бельгія, яка має державну реєстрацію і прекваліфікована ВООЗ. Вона ефективна і безпечна, надається державою безоплатно і має багаторічний досвід використання в Україні.

У лютому МОЗ та ЮНІСЕФ, враховуючи нагальну потребу, здійснили прискорену доставку 220 тис. доз вакцини КПК для відповіді на спалах кору. Загалом цього року Україна отримає більше 2 млн доз вакцини КПК. Цієї кількості буде достатньо для проведення щеплень проти кору всім віковим групам дітей, які цього потребують.

МОЗ та ЮНІСЕФ закликають батьків вакцинувати дітей згідно з Календарем профілактичних щеплень: в 1 та 6 років. Якщо дитина пропустила першу чи другу дозу вакцини КПК за графіком, слід звернутися до медичного закладу, аби якнайшвидше надолужити пропущене щеплення.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті