«Лікар для кожної сім’ї»: за 3 тиж кампанії в системі еНealth зареєстровано майже 1 млн 200 тис. декларацій

23 Квітня 2018 10:26 Поділитися

За 3 тиж кампанії «Лікар для кожної сім’ї» в електронній системі охорони здоров’я зареєстровано майже 1 млн 200 тис. декларацій (прим. ред: станом на 10:00 23 квітня в системі еНealth зареєстровано 1 293 874 декларацій). Про це повідомляють у МОЗ України.

За кількістю підписаних декларацій лідирує м. Київ зі 157 тис. декларацій. На другому місці Харківська обл. (134 889 декларацій), на третьому — Вінницька обл. (116 683 декларацій), на четвертому — Донецька обл. — понад 116 тис. декларацій і на п’ятому місці — Дніпропетровська обл. (98 024 декларацій).

«Зауважимо, що кількість підписаних декларацій залежить не тільки від активності пацієнтів, а й від чисельності населення та кількості закладів, що вже підключені до електронної системи та розпочали підписання декларацій»,  — зазначають у Міністерстві.

73% пацієнтів, які підписали декларації, обирають сімейних лікарів. Саме сімейних лікарів у системі зареєстровано найбільше — 11 822 спеціалісти. Загалом підписувати декларації можуть уже понад 18 тис. лікарів.

До системи «Електронне здоров’я» станом на 20 квітня підключено 1031 комунальний заклад (прим. ред.: станом на 23 квітня — 1119 медичних закладів), який надає первинну медичну допомогу, і щодня приєднуються нові. Забезпечити заклади первинної медичної допомоги підключенням до інтернету, комп’ютерами та принтерами для приєднання до електронної системи охорони здоров’я та папером для підписання декларацій має місцева влада.

Кінцевого терміну підписання декларацій немає, але по всій країні українці активно цікавляться кампанією «Лікар для кожної сім’ї». Щодня МОЗ України отримує зворотній зв’язок щодо досвіду підписання декларацій від пацієнтів та лікарів з різних куточків країни.

Основна проблема в обслуговуванні пацієнтів під час вибору лікаря — відмова в підписанні декларації через місце реєстрації. Тому в Міністерстві нагадують, що вільний вибір лікаря є основою кампанії «Лікар для кожної сім’ї» та принципу змін у моделі фінансування системи охорони здоров’я «гроші ходять за пацієнтом». Таке право закріплено в Порядку вибору лікаря, що надає первинну медичну допомогу, затвердженому наказом МОЗ України від 19.03.2018 р. № 503.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті