Випадок дифтерії зареєстровано в Луганській обл.

21 Червня 2018 2:27 Поділитися

Як повідомляє прес-служба МОЗ України, у м. Рубіжне Луганської обл. зареєстрований випадок дифтерії. Профільне міністерство рекомендує якнайшвидше зробити необхідні щеплення проти дифтерії дітям і дорослим. «Якісна і безпечна вакцина є в усіх регіонах України, і надається безоплатно як для дітей, так і для дорослих», — повідомляють у МОЗ України.

Водночас рівень вакцинації проти дифтерії залишається низьким — лише половина українських дітей отримала захист третьою дозою вакцини АКДП у віці 18 міс минулого року, і менше половини дорослих.

Для дітей централізовано закуповується вакцина проти кашлюку, дифтерії та правця АКДП (з цільноклітинним кашлюковим компонентом, що дає найкращий захист). Також наявна вакцина для профілактики дифтерії та правця АДП та вакцина для профілактики дифтерії та правця зі зменшеним вмістом антигену АДП-М, яку застосовують для дорослих. Станом на 1 червня 2018 р. в Україні наявні 2,2 млн доз вакцини АКДП, 557 тис. доз АДП та 5,2 млн доз АДП-М.

Під час останньої епідемії дифтерії в Україні з 1991 до 1998 р., спричиненої низьким охопленням дітей вакцинацією та відсутністю ревакцинації дорослих, на дифтерію захворіли близько 20 тис. осіб, 696 з них померли.

«Звертаємо увагу лікарів: будь-який підо­зрілий випадок захворювання є показанням для госпіталізації до інфекційних стаціонарів і призначення відповідного лікування, не чекаючи результатів лабораторного дослідження», — наголошують у Міністерстві.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті