Держлікінспекція МОЗ анулювала ліцензії виробників лікарських засобів

16 Липня 2010 10:41 Поділитися

Як повідомляє інформаційно-аналітичний відділ Департаменту організації державного контролю якості Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів (далі — Держлікінспекція) МОЗ України, у II кв. 2010 р. було проведено планові перевірки 15 суб’єктів господарювання — виробників медичних газів, субстанцій та нестерильних лікарських засобів.

У ході цих перевірок у 7 виробників виявлено критичні порушення у процесі виробництва лікарських засобів. Вони отримали розпорядження Держлікінспекції МОЗ України про призупинення виробництва до усунення порушень.

Окрім того, на підставі акта про неможливість забезпечення виконання Ліцензійних умов були анульовані ліцензії 3 виробникам ліків. Таке суворе покарання стало наслідком відсутності на підприємствах матеріально-технічної бази для здійснення відповідної діяльності.

Також 5 суб’єктам було надано розпорядження про усунення суттєвих та несуттєвих порушень протягом 3 міс. Невиконання цього розпорядження є для контролюючого органу підставою для анулювання ліцензії. Протягом цього терміну виробники мають відповідно до законодавства надавати Держлікінспекції МОЗ України документальні підтвердження усунення виявлених порушень.

Отже, Держлікінспекція МОЗ України суворо контролює якість виробництва лікарських засобів, оберігаючи здоров’я населення України та захищаючи їх право на якісні ліки.

За матеріалами www.diklz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Микола 18.07.2010 3:46
Чому нема назв фірм яких позбавили ліцензії????? Люди повинні знати своїх "героїв".
Александр 09.08.2010 5:33
кто владеет информацией? кому конкретно из производителей аннулировали лицензию?

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті