БХФЗ вдруге забезпечить потреби МОЗ у протитуберкульозних препаратах

20 Вересня 2018 12:54 Поділитися

25 вересня 2018 р. ПАТ «Науково-виробничий центр «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод» (далі — БХФЗ), що входить у топ-20 найбільших фармвиробників України, другий рік поспіль забезпечить поставку протитуберкульозного препарату Рифампіцин у рамках тендера Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) через Програму розвитку ООН в Україні на загальну суму близько 6 млн грн. Відповідно до контракту БХФЗ має передати потрібний лікарський засіб не пізніше січня 2019 р.

Наразі Україна знаходиться на 2-му місці серед країн Європи за рівнем захворюваності на туберкульоз (відповідно до розрахунку загальної кількості хворих на 100 тис. населення). Хоча минулого року захворюваність знизилася на 5,5%, цього недостатньо для подолання епідемії.

«Перемога підприємства в тендері підтверджує, що будь-який фармацевтичний виробник, який спроможний надати якісну продукцію за доступною ціною, має шанс перемогти. Ми вже поставили першу партію препаратів для лікування туберкульозу в рамках тендера, — коментує Юлія Здаревська, генеральний директор БХФЗ.  Відповідно, пацієнти зможуть отримати якісні препарати, а своєчасне лікування допоможе збільшити шанси на одужання».

Разом з БХФЗ у тендері взяли участь близько 20 фармацевтичних компаній. Підприємство і раніше підтримувало українців у боротьбі з туберкульозом. Так, минулого року в рамках Програми розвитку ООН БХФЗ надано препарати Рифампіцин та Етамбутол на загальну суму 3,6 млн грн.

Про ПАТ «НВЦ «Борщагівський ХФЗ»

Перше в Україні фармацевтичне підприємство, що повністю впровадило європейські та міжнародні стандарти у сфері якості (GMP, ISO 9001), дистрибуції (GDP), екологічного менеджменту (ISO 14001), енергоменеджменту (ISO 50001), охорони здоров’я та безпеки праці персоналу (OHSAS 18001), соціальної відповідальності (SA 8000). Дієтичні добавки, вироблені на потужностях підприємства, відповідають умовам Регламенту Європейського Парламенту та Ради (ЄС) від 29.04.2004 р. № 852/2004 з гігієни харчових продуктів, у тому числі принципів НАССР.

Підприємство входить у топ-20 найбільших фармвиробників України. Облікова кількість штатних працівників на кінець 2017 р. становила 875 осіб. Річна виробнича потужність 5 основних цехів, кожен з яких повністю відповідає стандартам GMP, становить 1,8 млрд таблеток і капсул; 73,08 млн флаконів стерильних антибіотиків, сиропів, суспензій, порошків для зовнішнього застосування, водно-спиртових розчинів та ліофілізатів для розчинів для ін’єкцій; 7,4 млн ампул розчинів для ін’єкцій та концентратів для приготування розчинів для інфузій; 5 млн туб мазей, гелів, кремів, лініментів; 1,2 млн упаковок гранул та 11 386 кг субстанцій, екстрактів, діючих речовин у складі лікарських засобів.

Виробничі лінії укомплектовані інноваційним високотехнологічним обладнанням провідних європейських компаній. З 2014 р. підприємство щорічно економить близько 800 м3 газу за рахунок зменшення споживання природного газу та впровадження енергоефективних рішень.

Марина Пухова,
прес-служба Борщагівського ХФЗ
Тел.: +38 (093) 714-84-83
E-mail: [email protected]

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті