Відкритий лист ПАТ «Фармак»

23 Жовтня 2018 4:20 Поділитися

Дорогі співвітчизники!

Компанія «Фармак» висловлює вам свою повагу та звертається до вас стосовно появи інформації щодо постачання продукції ПАТ «Фармак» на тимчасово окуповані території.

Хочемо наголосити, що ПАТ «Фармак» не проводить жодних операцій з тимчасово окупованими територіями й діє виключно в правовому полі України.

ПАТ «Фармак» — відповідальний та прозорий бізнес, який сплачує податки, створює робочі місця й робить вагомий внесок у розвиток галузі й економіки держави. За 2017 р. «Фармак» сплачено 526,5 млн грн. податків до державного бюджету (єдина компанія в галузі, яка увійшла до сотні найбільших платників податків країни), інвестовано 486 млн грн. у модернізацію виробництва (239 млн дол. США інвестицій з 1995 р.).

Компанія гідно представляє нашу державу на міжнародній арені — препарати ПАТ «Фармак» продаються в більше ніж 20 країнах світу. ПАТ «Фармак» — один з найбільших роботодавців, у якому працюють понад 2500 осіб. Компанія є соціально відповідальною: сприяє поширенню здорового способу життя, підвищенню екологічної культури в країні, активно підтримує розвиток національної медицини та науки.

Також ПАТ «Фармак» надає підтримку українській армії, з 2014 р. спрямувавши на допомогу Збройним силам України понад 6 млн грн. Волонтери ПАТ «Фармак» тричі проводили акцію «Я працюю один день для армії». Зібрані кошти спрямовано на придбання та облаштування на узбережжі пересувних модульних будиночків для спецпідрозділу Маріупольського загону морської охорони Державної прикордонної служби України, який патрулює кордони нашої держави в Азовському морі.

Сьогодні саме такий прозорий, відповідальний та надійний бізнес є основою сталого розвитку сильної й незалежної України та опорою для всього українського суспільства. У нинішній турбулентній економічній та політичній ситуації саме бізнес є основою стабільності для суспільства і джерелом подальшого розвитку нашої держави.

Суспільству необхідна стабільність. Тому подібні провокації з боку політичних структур негативно впливають на суспільну думку та дестабілізують ситуацію в країні. Сьогодні не так багато компаній, які можуть відкрито сказати, що працюють чесно і сприяють розвитку держави. Компаній, які на власному прикладі показують, що бути прозорим і відкритим бізнесом — вигідно й необхідно для побудови незалежної країни та здорового суспільства.

Ми віримо, що сильна незалежна держава — майбутнє нашої країни. І це майбутнє залежить від громадянської позиції кожного українця, політичних структур і бізнесу, який працює на території нашої країни. Підтримаймо бізнес, який чесно працює в Україні та є основою стабільності як для працівників компанії, так і для багатомільйонного українського народу.

З повагою ПАТ «Фармак»

ДОВІДКА

ПАТ «Фармак» — український виробник лікарських засобів європейського рівня. Завдяки високій якості препаратів та інноваційному підходу у виробництві ПАТ «Фармак» із 2010 р. є лідером фармацевтичного ринку України (згідно із структурою маркетуючих організацій в кожному з періодів)*.

У портфелі компанії 220 продуктових досьє. Щорічно компанія виводить на ринок до 20 нових препаратів.

Продукція ПАТ «Фармак» експортується до 20 країн світу. ПАТ «Фармак» отримав нагороду Import Export Award 2017 як найкращий експортер серед українських компаній.

На підприємстві функціонують 19 виробничих ліній, що відповідають вимогам GMP. Впроваджена та постійно вдосконалюється фармацевтична система якості згідно з чинними регуляторними вимогами та відповідно до світових стандартів: ISO, GMP. Щороку компанія проходить приблизно 15 міжнародних інспекцій та перевірок.

За результатами 2017 р. ПАТ «Фармак» стало лідером у постачанні лікарських засобів в Україні за програмою «Доступні ліки». З 23 молекул, на які розповсюджується програма, 8 є в портфелі «Фармак». Це 26 готових лікарських засобів, з яких 7 відшкодовуються повністю, 19 — частково.

За версією порталу «Економічна правда», у 2017 р. ПАТ «Фармак» увійшло до топ-5 найінноваційніших компаній України. Журнали «Бізнес», «Фокус» назвали ПАТ «Фармак» одним з найкращих роботодавців серед українських компаній. ПАТ «Фармак» — єдиний фармвиробник, який увійшов до топ-100 платників податків за 2017 р.**.

У компанії працюють більше ніж 2400 осіб. Понад 80% управлінських вакансій закриваються власними кандидатами. ПАТ «Фармак» активно співпацює з 6 провідними ВНЗ України.

У компанії функціонує 5 новітніх лабораторій. Власний лабораторно-технологічний комплекс R&D — науково-дослідний полігон для випробування нових і вдосконалення наявних технологій готових лікарських засобів. Лабораторії оснащені високотехнологічним обладнанням таких світових виробників, як Glatt, SBM, Urlinski, Belimed, De Ditrich, Gea, Sartorius, Malvern Instruments та ін.

З 2015 р. в ПАТ «Фармак» працює власний комплекс із виготовлення субстанцій (департамент із виробництва активних фармацевтичних інгредієнтів) у м. Шостка. Його планова потужність становить 100 т субстанцій на рік.

*За обсягами продажу лікарських засобів у грошовому вираженні, за даними Proxima Research.

** Дані Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби України.

За матеріалами прес-релізу ПАТ «Фармак»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті