Микола Азаров: МОЗ у стислі строки має розв’язати проблему забезпечення населення якісними і недорогими ліками

28 Липня 2010 9:11 Поділитися

Микола Азаров: МОЗ у стислі строки має розв'язати проблему забезпечення населення якісними і недорогими ліками27?липня Микола Азаров, Прем’єр-міністр України, провів прес-конференцію, під час якої розглядалися питання, пов’язані із посиленням соціального захисту населення країни.

Як повідомив М. Азаров, уряд поставив перед МОЗ низку завдань, які потребують термінового вирішення. Так, профільне міністерство у першу чергу має вирішити питання якості ліків, що реалізуються у вітчизняних аптеках, та обґрунтованості цін на них.

Крім того, Прем’єр-міністр пообіцяв пере­вірити матеріали, що стосуються звинувачень у корупції міністра охорони здоров’я України. «Давайте не будемо вішати ярликів, доки не впевнимося, що є абсолютно об’єктивні матеріали, які підтверджують і доводять ті або інші неправильні дії тієї чи іншої людини», — сказав М. Азаров. Також він зазначив, що звинувачення З. Митника в корупції можуть бути пов’язані із заходами по наведенню порядку у сфері державних закупівель препаратів, а також у сфері формування цін на них, які реалізує міністр охорони здоров’я. М. Азаров підкреслив, що поставив перед З. Митником завдання створити прозору процедуру здійснення державних закупівель у медичній галузі.

Глава уряду зауважив, що саме за результатами виконання поточних завдань КМУ даватиме оцінку керівникам кожного відомства, у тому числі й МОЗ України: «Ми кожен сигнал вивчаємо, створюємо комісію, якій доручаємо розібратися. Але для мене головне — результат. Якщо результатом роботи цього керівника буде наведення порядку, якщо ми побачимо, що закуповуються більш якісні ліки за нижчими цінами — значить все робиться правильно. Якщо цього не відбудеться — значить керівник не впорався, тоді прийматиметься відповідне рішення», — зазначив Прем’єр-міністр.

М. Азаров також повідомив, що наступне завдання для МОЗ України — проведення реформ в галузі охорони здоров’я. Зокрема, у 2011–2013?рр. планується реалізувати ряд заходів стосовно поліпшення надання медичних послуг громадянам: будівництво сучасних лікарень, їх оснащення сучасним обладнанням тощо.

За матеріалами www.kmu.gov.ua;
www.unian.net

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті