«Третя хвиля» стартувала: медзаклади первинки можуть подати заяву про укладення договору з НСЗУ

На офіційному сайті Національної служби здоров’я України (далі — НСЗУ) опубліковано оголошення про укладення договорів про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій № 3 від 26 листопада 2018 р.

Відтак медичні заклади, які надають первинну медичну допомогу, можуть подати заяву про укладення договору з НСЗУ.

Строк подання заяви та додатків спливає о 18:00 20 грудня 2018 р. З метою забезпечення можливості заявникам вчасно виправити помилки в заяві та поданих документах НСЗУ рекомендує подавати заяви та додатки не пізніше 17 грудня 2018 р.

«Особливість цієї хвилі: вперше всі договори укладатимуться через електронні медично-інформаційні системи. І ця хвиля триватиме понад 3 тиж — щоб заклади встигли подати нам всі документи та виправити помилки та неточності, якщо такі будуть», — повідомляється на сторінці НСЗУ в соціальній мережі Facebook.

Медичні заклади, які вже працюють з НСЗУ, у цю ж хвилю мають переукласти договір зі службою, оскільки термін дії договорів, укладених під час попередніх хвиль, закінчується 31 грудня 2018 р.

«У бюджеті на наступний рік медична субвенція для первинної медичної допомоги не передбачена. Отже, єдиним варіантом отримання державних коштів у 2019 р. буде договір з НСЗУ. Більше того, медичні заклади, які не матимуть договору з НСЗУ, не зможуть укладати декларації з пацієнтами. Таким чином, усі медичні заклади первинної допомоги повинні укласти договір з НСЗУ та перейти на нову модель фінансування. А досвід тих закладів, які вже є партнерами НСЗУ, свідчить, що нова система несе великі переваги і лікарям, і пацієнтам», — зазначив голова НСЗУ Олег Петренко.

З повним пакетом документів, які медичний заклад має подати до НСЗУ для укладення договору, можна ознайомитися на офіційному сайті НСЗУ — nszu.gov.ua.

У разі наявності технічних питань, які виникають під час заповнення електронних полів та/або подання заяви, у НСЗУ радять звертатися до операторів електронних медичних інформаційних систем, у яких зареєстровані медичні заклади.

За наявності будь-яких інших питань, які виникають під час заповнення електронних полів та/або подання заяви, слід звертатися на адресу електронної пошти: [email protected] або за номером телефону контактного центру НСЗУ 1677.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті