Нові будівельні норми для підвищення доступності споруд для маломобільних груп населення

05 Грудня 2018 9:15 Поділитися

3 грудня 2018 р. відбулася Всеукраїнська нарада з питань створення безперешкодного середовища для осіб з інвалідністю, на якій головував Президент України Петро Порошенко. У її ході мова йшла, передусім, про правильне проектування і будівництво, з цією метою Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України представило нові державні будівельні норми (далі — ДБН) В.2.2-40:2018 «Інклюзивність будівель і споруд».

«Я хочу наголосити, що відмова в розумному пристосуванні — це дискримінація, дискримінація великої кількості людей, що є абсолютно неприйнятним. Якщо хочете, це порушення норм Конвенції, що також є неприйнятним для України як цивілізованої європейської держави», — заявив Президент.

Віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко наголосив на важливості впровадження нових ДБН, які, за його словами, мають зробити прорив у галузі в плані доступності об’єктів для маломобільних груп населення. Він зазначив, що на відміну від попередніх будівельних норм (ДБН В.2.2-17:2006), ці норми стають обов’язковими.

Нові ДБН затверджені наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 30 листопада 2018 р. № 327. Після офіційного опублікування вони набудуть чинності через 3 міс. Тобто вже навесні наступного року всі об’єкти мають враховувати при будівництві нові вимоги щодо доступності, серед яких:

  • облаштування пандусів, спеціальних підйомників та інших засобів доступності;
  • тактильна підлогова плитка, інформаційні таблиці та позначення шрифтом Брайля, інші візуальні елементи й аудіо­покажчики;
  • дублювання важливої звукової інформації текстами, організація сурдоперекладу, використання систем звукопідсилення;
  • інші важливі зміни.

З презентацією нових ДБН можна ознайомитися на офіційному сайті Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

За матеріалами
www.minregion.gov.ua та www.president.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті