Владиславу Цілині КМУ оголосив догану

20 Грудня 2018 1:38 Поділитися

За перевищення службових повноважень догану отримав Владислав Цілина, перший заступник голови Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба).

Відповідне розпорядження № 1017-р Кабмін ухвалив 18 грудня. У розпорядженні зазначено наступне: «У зв’язку з допущенням дисциплінарного проступку, передбаченого пунктом 7 частини другої статті 65 Закону України «Про державну службу» (перевищення службових повноважень, якщо воно не містить складу злочину або адміністративного правопорушення), оголосити догану першому заступникові Голови Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками Цілині Владиславу Володимировичу».

Як повідомляє прес-служба МОЗ України, оголошення догани пов’язане з тим, що В. Цілина приймав необґрунтовані рішення щодо заборони вакцин. За рішенням керівництва Держлікслужби тимчасово заборонялися вакцини проти туберкульозу, гепатиту В, поліомієліту, дифтерії, правця та кашлюку. Ці заборони виносили всупереч встановленому порядку застосування тимчасових заборон. Висновки протоколів розслідування регіональних груп доводили в кожному конкретному випадку необґрунтованих заборон, що загроз немає.

Прес-служба МОЗ України також зауважує, що через дії керівництва Держлікслужби щоразу зупинявся процес імунізації українців: діти не могли одержати свої щеплення за Календарем профілактичних щеплень, оскільки вакцини були заборонені. Публікації таких розпоряджень Держлікслужби у ЗМІ призвели до дискредитації імунізації та збільшення загрози відмов громадян від вакцинації. Це поставило під загрозу національну безпеку і негативно вплинуло на епідемічну ситуацію в Україні.

Нагадаємо, раніше за проханням МОЗ України Уряд відсторонив керівництво Держлікслужби та ініціював дисциплінарне провадження щодо голови Держлікслужби Наталії Гудзь та першого заступника голови Держлікслужби Владислава Цілини за фактами необґрунтованого запровадження заборони на різні вакцини впродовж останнього року. Нагадаємо, що в листопаді Уряд звільнив керівника Держлікслужби Наталію Гудзь.

За матеріалами moz.gov.ua; kmu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті