У Парламенті зареєстровано проект постанови про відновлення державного регулювання цін на продукти харчування та лікарські засоби

15 Січня 2019 5:31 Поділитися

У Парламенті зареєстровано проект постанови про відновлення державного регулювання цін на продукти харчування та лікарські засоби11 січня 2019 р. за № 9466 в Парламенті зареєстровано проект постанови про відновлення державного регулювання цін на продукти харчування. Ініціатор законопроекту — Каплін Сергій Миколайович. Головний комітет — Комітет з питань економічної політики.

Хоча в назві проекту згадуються лише продукти харчування, у тексті йдеться про встановлення державного контролю за ціноутворенням на соціальні групи товарів, у тому числі лікарські засоби. У пояснювальній записці до проекту постанови Верховної Ради йдеться про те, що скасування Урядом державного контролю за ціноутворенням на соціальні групи товарів призвело до прискорення темпів інфляції, значних негативних соціально-економічних наслідків та сформувало додаткові соціальні ризики в українському суспільстві.

Проектом, зокрема, пропонується Кабінету Міністрів України вжити заходів щодо державного регулювання цін на соціально значущі товари для населення (хліб, борошно, молоко, м’ясо, олію соняшникову, масло вершкове, яйця курячі, цукор, крупи, воду, дитяче харчування, лікарські засоби тощо).

За матеріалами rada.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті