АМКУ вніс рекомендації дистриб’юторам та представництву зарубіжної фармкомпанії в межах справи про аниконкурентні узгоджені дії

31 Січня 2019 4:09 Поділитися

«Сьогодні на засіданні Комітету були внесені рекомендації ТОВ «Байєр» і ТОВ «БаДМ», ТОВ «Вента.ЛТД», ТОВ СП «Оптіма-Фарм ЛТД» в межах розгляду справи про порушення ТОВ «Байєр» і дистриб’юторами законодавства у вигляді аниконкурентних узгоджених дій», — про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook 31 січня 2019 р. повідомила державний уповноважений Антимонопольного комітету України (АМКУ) Світлана Панаіотіді.

«Комітетом було встановлено, що у різні періоди з 2011 до 2016 року в договорах, укладених між ТОВ «Байєр» і дистриб’юторами містилися умови, які можуть мати певний антиконкурентний вплив, і які кваліфікуються як такі, що містять ознаки порушення у вигляді антиконкурентних узгоджених дій.

Головна відмінність цієї справи від інших, рішення щодо яких були раніше прийняті Комітетом, полягає у тому, що в договірних відносинах ТОВ «Байєр» з дистриб’юторами відсутній відчутний ефект у вигляді необґрунтованого підвищення цін на лікарські засоби, які реалізовуються через процедури державних закупівель завдяки відповідним угодам.

Тому з урахуванням частини 3 статі 46 Закону України «Про захист економічної конкуренції» сьогодні рекомендували ТОВ «Байєр», ТОВ «БаДМ», ТОВ «Вента.ЛТД», ТОВ СП «Оптіма-Фарм, ЛТД» припинити дії, що містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції шляхом приведення умов договірних відносин у відповідність із законодавством про захист економічної конкуренції.

Строк для розгляду та виконання рекомендацій становитиме 90 днів», – нагадує С. Панаіотіді.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті