Олександр Саєнко про наступні кроки реформи ринку лікарських засобів

07 Лютого 2019 1:42 Поділитися

Олександр Саєнко, міністр Кабінету Міністрів України, на своїй сторінці у мережі Facebook повідомив, що за дорученням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана він обговорив з заступником міністра охорони здоров’я Романом Іликом наступні кроки реформи ринку лікарських засобів.

«Основна мета – це зниження вартості та забезпечення належної якості ліків. Серед планів – розширення сфери регулювання цін, зміна підходів до встановлення торгових надбавок, пілотний проект з маркування ліків QR-кодами, вдосконалення та розширення урядової програми «Доступні ліки».

Важливо, що з 1 січня 2019 р. всі аптеки мають використовувати касові апарати, а громадяни відповідно отримали право вимагати повернення грошової суми чи заміни товару в разі його неналежної якості. Потужний крок у боротьбі з фальсифікатом та зловживаннями на ринку», – наголошує О. Саєнко.

Нагадаємо, раніше в інтерв’ю «Щотижневику АПТЕКА» Р. Ілик повідомив про плани МОЗ України щодо регулювання цін. Зокрема, заступник міністра зазначив наступне: «Держава жорстко регулює ціну на ліки, які є в системі реімбурсації, встановивши фіксовану ціну. І це дає очевидний результат. Так само вона має гранично регулювати ціну на ліки, включені до Національного переліку основних лікарських засобів. Виробники, міжнародні непатентовані назви яких потрапляють до Національного переліку, отримують гарантію з боку держави, що їх лікарські засоби планують закуповувати. Отже, логічно, тут мають працювати також нові правила ціноутворення».

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті