«Доступні ліки» в регіонах: з початку року жителям Черкащини виписано понад 40 тис. рецептів

14 Лютого 2019 3:00 Поділитися

З початку 2019 р. лікарі виписали понад 40 тис. рецептів жителям Черкащини за програмою «Доступі ліки». Про це повідомив начальник управління охорони здоров’я Черкаської облдержадміністрації Михайло Лобас. Як зауважив керівник структури, договори уклали з більше ніж 200 аптечними закладами.

На відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань у Черкаській обл. передбачили на І кв. року майже 8 млн грн. Із квітня відшкодування вартості доступних ліків здійснюватиметься через Національну службу здоров’я України. На це у Держбюджеті закладено 750 млн грн. Також з 1 квітня 2019 р. аптеки відпускатимуть лікарські засоби, вартість яких підлягає відшкодуванню, лише за електронними рецептами.

«Електронний рецепт — це справді еволюційний крок у розвитку електронної системи охорони здоров’я, — зазначив начальник управління. — З появою E-рецепта лікар зможе впевнитися, що пацієнт принаймні відвідав аптеку та отримав призначені йому ліки». Загалом запорукою успішної реалізації ініційованих Президентом та Урядом програм із реформування медичної галузі є, зокрема, проведення інформатизації закладів охорони здоров’я, повідомляють у прес-службі Черкаської облдержадміністрації.

Раніше ми представляли до уваги наших читачів хід реалізації програми «Доступні ліки» з точки зору споживання, ціни, відшкодування вартості.

За матеріалами ck-oda.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті