Держлікслуба нагадує про заходи, яких необхідно вживати у разі заборони/тимчасової заборони обігу серії лікарського засобу

04 Березня 2019 12:30 Поділитися

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (далі — Держлікслужба) у Закарпатській обл. нагадує про заходи, яких необхідно вживати у разі заборони/тимчасової заборони обігу серії лікарського засобу

У розділі IV Порядку встановлення заборони (тимчасової заборони) та поновлення обігу лікарських засобів на території України передбачені заходи, що вживають суб’єкти господарювання, у яких наявні серія або серії лікарського засобу, заборонені до обігу.

Зокрема, у разі отримання розпорядження Держлікслужби про встановлення тимчасової заборони обігу серії або серій лікарського засобу суб’єкти господарювання у зазначений в цьому розпорядженні строк вживають заходів для виконання встановлених у такому розпорядженні вимог щодо обігу лікарських засобів (п. 4.1.2 Порядку). Суб’єкти господарювання зобов’язані розмістити лікарські засоби, обіг яких заборонено розпорядженням про встановлення тимчасової заборони, у спеціально відведеній зоні (приміщенні) в карантин (п. 4.1.3 Порядку).

У разі отримання розпорядження про встановлення заборони обігу лікарського засобу суб’єкти господарювання повинні у визначений у цьому розпорядженні строк вжити заходів щодо виконання встановлених таким розпорядженням вимог (п. 4.4 Порядку). Суб’єкти господарювання надсилають територіальному органу Держлікслужби повідомлення про заходи, вжиті для виконання розпорядження, разом з копіями документів, що підтверджують факт знищення, утилізації або повернення лікарського засобу постачальнику (виробнику) (п. 4.5 Порядку).

В аптеках та лікувально-профілактичних закладах обов’язки щодо ефективного управління системою якості лікарських засобів при їх оптовій та роздрібній торгівлі, проведення вхідного контролю якості лікарських засобів покладено на Уповноважену особу, яка зобов’язана вести облік рішень (розпоряджень) Держлікслужби щодо якості лікарських засобів в електронному та/або паперовому вигляді та вживати заходів, що зазначені в рішеннях (розпорядженнях) Держлікслужби.

За матеріалами dls.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Ігор Н. 04.03.2019 6:02
"...суб’єкти господарювання повинні у визначений у цьому розпорядженні строк вжити заходів..." Ніяких строків у жодних розпорядженнях ДЛСУ не вказує. Отже, виконуємо тоді, коли вважаємо за потрібне?
Ярося 07.03.2019 9:55
Пряма мова з розпорядження ДЛС - "Суб’єктам господарювання, які здійснюють реалізацію, зберігання та застосування лікарських засобів, НЕВІДКЛАДНО після одержання даного розпорядження перевірити наявність вищезазначеного лікарського засобу"...

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*