З початку року більше 80 тис. мешканців Харківщини отримали лікарські засоби за програмою «Доступні ліки»

04 Березня 2019 1:46 Поділитися

Про це під час брифінгу повідомив директор Департаменту охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації Богдан Федак. За його інформацією, у 2019 р. закладам охорони здоров’я перераховано більше 11 млн грн., з них уже використано близько 5 млн грн., виписано майже 194 тис. рецептів, лікарські засоби отримали близько 84 тис. осіб.

Нагадаємо, з 1 квітня 2019 р. адміністрування урядової програми «Доступні ліки» переходить до Національної служби здоров’я України (далі – НСЗУ). Лікарські засоби в межах програми відпускатимуться за електронними рецептами, а відшкодування вартості здійснюватиметься за договором між аптеками та НСЗУ.

«Лікар виписує електронний рецепт та видає рецепт людині на руки. Пацієнт не прив’язаний до місця проживання. Навіть якщо людина знаходиться десь у відрядженні в іншому місті, вона може прийти до аптеки, яка є в переліку тих, що заключили договір з НСЗУ, й отримати ліки за рецептом», – пояснив Б. Федак. За його словами, минулого року на реалізацію цієї програми в Харківській обл. спрямували більше 69 млн грн. Було виписано майже 1,5 млн рецептів, лікарські засоби отримали більше 770 тис. осіб.

За матеріалами kharkivoda.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті