«Доступні ліки» на паузі: у Черкасах закінчилися бюджетні кошти

06 Березня 2019 9:53 Поділитися

Програма «Доступні ліки» настільки ефективно працювала для черкаських пацієнтів, що кошти, виділені з обласного бюджету, вже закінчилися. Про це 4 березня повідомив директор департаменту охорони здоров’я Черкаської міської ради Олег Стадник на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

«На початку березня ми розрахуємося за лютий і асигнувань уже немає. Це, безумовно, породжує низку невдоволення містян. Департамент, заступники міського голови, міський голова уже звернулися до Черкаської обласної державної адміністрації. Сподіваємося, що швидке реагування і перерозподіл залишків асигнувань по інших містах і районах, які не встигнуть використати кошти до кінця березня, на місто зможе врегулювати цей березневий дефіцит», — прокоментував О. Стадник, сподіваючись на розуміння пацієнтів і на державницький підхід регіональної влади.

Посадовець нагадав, що з 1 квітня урядова програма запрацює в новому форматі, а її адміністрування перейде до Національної служби здоров’я України.

У той же час О. Стадник відзначив ефективність запровадженого з 1 січня 2019 р. у місті проекту «Електронний рецепт». «І виписка, і облік, і розрахунки з аптеками (до речі, вдячний аптекам як партнерам — це скоординована спільна робота) – все довело, що шлях правильний. Уже в минулому, коли під однаковими номерами різні рецепти, незрозуміла кількість виданих рецептів лікарям для заповнення, неясність ситуації, чи дійшов пацієнт до аптеки — все в минулому», — підкреслив він.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті