Україну вперше обрали головою Робочої програми зі статистики публічних закупівель СОТ

12 Березня 2019 3:04 Поділитися

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України повідомило, що на засіданні Комітету Угоди з державних закупівель Світової організації торгівлі (СОТ), яке відбулося 25–27 лютого 2019 р., Україну вперше обрано головою Робочої програми зі статистики публічних закупівель зі збору та звітності статистичних даних. Повідомляється, що це стало можливим завдяки досягненням України в даному напрямку протягом останніх років.

За даними Міністерства, загальний обсяг ринку державних закупівель організації становить 1,7 трлн дол. США щороку. Після приєднання до Угоди СОТ про державні закупівлі в 2016 р. українські компанії змогли брати участь у державних закупівлях 47 країн-учасниць, у тому числі в США, Японії, Канаді, країнах Європейського Союзу тощо.

Делегати від України також озвучили на засіданні головні напрямки роботи, заплановані на найближчий період. Серед них — розробка та використання уніфікованої методології збору та звітування щодо даних державних закупівель країн — членів Угоди та поширення використання стандарту відкритих даних (Open Contracting Data Standard) у сфері публічних закупівель Організації міжнародного економічного співробітництва.

Повідомляється, що вищезазначений стандарт підвищить прозорість і відкритість інформації про державні закупівлі, оскільки його використання дає змогу оприлюднювати дані для їх читання, об’єднання, порівняння та обміну. Саме цей стандарт використовує електронна система публічних закупівель ProZorro, що покликано знизити рівень корупції та сформувати позитивний міжнародний імідж. За період функціонування системи ProZorro загальний бюджет оголошених у ній закупівель вже становить понад 2 трлн грн., тому, маючи досвід у застосуванні стандарту, Україна підтвердила готовність ним ділитися.

За матеріалами me.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті