Митники виявили спробу незаконного ввезення антинеопластичного препарату

13 Березня 2019 4:59 Поділитися

Державна фіскальна служба (ДФС) України повідомляє про те, що громадянка України намагалася перетнути кордон з незадекларованим товаром у вигляді планшетів та розчину для інфузій, призначеного для терапії онкологічних захворювань.

Так, нещодавно митники ДФС Сумщини затримали жінку, яка намагалася ввезти з Російської Федерації ліки та техніку. Під час здійснення митного контролю вагону потяга сполученням «Москва — Кишинів» працівники митного посту «Залізничний» запропонували внести відомості до декларації про переміщуваний товар, у якій громадянка зазначила, що переміщує 5 планшетів Samsung.

Під час усного опитування українка підтвердила повноту та правильність заявленої нею інформації. Після проведення огляду особистих речей митниками було встановлено, що правопорушниця «забула» зазначити в декларації 19 планшетів Samsung Galaxy та 50 флаконів, по 20 мл кожен, ліків Ербітукс.

Громадяни можуть ввозити на митну територію України лікарські засоби, які переміщуються в ручній поклажі громадянина в обсягах, що не перевищують 5 упаковок кожного найменування на одну особу або зазначену кількість лікарських засобів у наявному рецепті, виданому на ім’я цієї особи та засвідченому печаткою лікаря та закладу охорони здоров’я.

Загальна вартість незадекларованого лікарського засобу Ербітукс становить близько 325 тис. грн., планшетів – 50 тис. грн.

Таким чином, порушено вимоги ст. 472 Митного кодексу України «Недекларування товарів, транспортних засобів комерційного призначення», про що складено протокол щодо порушення митних правил.

За матеріалами sfs.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті