СБУ та прокуратура виявили поставки в Україну лікарських засобів із вмістом псевдоефедрину в особливо великих розмірах

22 Березня 2019 2:18 Поділитися

За погодженням із прокуратурою Рівненської обл. повідомлено про підозру двом жителям Львівської обл. у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 311 (незаконне придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів) та ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 311 Кримінального кодексу України (незаконне придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів в особливо великих розмірах, вчинені за попередньою змовою групою осіб).

Рівненським міським судом застосовано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення кожному застави у сумі 3,073 млн грн.

На підставі зібраних прокурором та слідчими слідчого відділу Управління Служби безпеки України (СБУ) в Рівненській обл. доказів встановлено, що спільники налагодили схему придбання, зберігання та збуту на території України пігулок «Cirrus» та «Acatar» із вмістом псевдоефедрину, обіг яких у державі обмежено та щодо них застосовано заходи контролю. Дотримуючись заходів конспірації, зловмисники забезпечували доставку прекурсорів охочим за допомогою поштових відправлень.

Злочинну діяльність було викрито слідчими слідчого відділу Управління СБУ в Рівненській обл. за оперативного супроводу Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ та 16.03.2019 р. вилучено в одній із установ поштового зв’язку посилку з псевдоефедриновмісними пігулками в кількості 1680 штук, які зловмисники мали намір збути за 40 тис. грн.

Нині в даному кримінальному провадженні слідчі слідчого відділу Управління СБУ в Рівненській обл. продовжують здійснювати досудове розслідування під процесуальним керівництвом прокуратури Рівненської обл.

Довідково: відповідальність за вчинення вказаних злочинів передбачена у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше наше видання повідомляло про викриття СБУ подібного злочину. Зауважимо також, що в деяких країнах ЄС лікарські засоби, що містять псевдоефедрин, належать до безрецептурної групи. Наприклад, у Польщі цілий ряд лікарських засобів, що містять псевдоефедрин та призначені для лікування запалення верхніх дихальних шляхів та алергічного запалення слизової оболонки носа, у тому числі й у формі таблеток, відпускаються без рецепта.

За матеріалами www.gp.gov.ua;
ssu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті