СБУ попередила контрабанду з ЄС лікарських засобів, що містять псевдоефедрин

29 Січня 2019 2:26 Поділитися

«Співробітники Управління Служби безпеки України (СБУ) у Рівненській області блокували контрабанду прекурсорів з однієї з європейських країн. Досудовим слідством встановлено, що двоє мешканців Волинської та Рівненської областей купували в Європі медичні препарати із вмістом псевдоефедрину, що є прекурсором для виготовлення психотропних препаратів», — повідомила прес-служба СБУ 29 січня 2019 р.

Правоохоронці затримали волинянина на митному посту «Краковець» Львівської митниці. У багажному відсіку транспортного засобу зловмисника правоохоронці виявили майже 3,5 тис. пігулок препаратів, що містять псевдоефедрин. Наразі вилучені заборонені до обігу препарати направлено на експертизу.

Іншого учасника протиправної схеми правоохоронці затримали у Львові в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 305 та ч. 2 ст. 311 Кримінального кодексу України, обом затриманим повідомлено про підозру. Стосовно перевізника обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності.

Зауважимо, що в деяких країнах ЄС лікарські засоби, що містять псевдоефедрин, належать до безрецептурної групи. Наприклад, у Польщі цілий ряд лікарських засобів, що містять псевдоефедрин та призначені для лікування запалення верхніх дихальних шляхів та алергічного запалення слизової оболонки носа, у тому числі й у формі таблеток, продаються без рецепта.

Натомість в Україні лікарські засоби у формі таблеток, що містять псевдоефедрин, належать до рецептурної групи. Рецепти на комбіновані лікарські засоби, які містять ефедрин (крім лікарських засобів у формі сиропів), трамадол, псевдоефедрин та декстропропоксифен, залишаються і зберігаються в аптеці.

За матеріалами ssu.gov.ua; www.lekinfo24.pl; www.drlz.com.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті