За минулий тиждень від ускладнень кору померло 4 людини — ЦГЗ

25 Березня 2019 5:33 Поділитися

За даними Цент­ру громадського здоров’я Украї­ни (ЦГЗ), протягом 12-го тижня на кір захворіли 2179 людей, з них 1020 дорослих та 1159 дітей. Протягом тижня від ускладнень кору померло 4 особи. За рік на кір захворіло майже 33 000 українців, з них 14 померли від ускладнень.

Декілька тижнів спостерігалося зниження рівня захворюваності на кір в Україні, але наразі він знову почав зростати. За оперативними даними, найбільше нових випадків кору в період з 15 до 21 березня включно зареєстровано у:

  • Хмельницькій обл. — 207 хворих (95 дорослих, 112 дітей);
  • Львівській обл. — 186 хворих (56 дорослих, 130 дітей);
  • Київській обл. — 177 хворих (99 дорослих, 78 дітей);
  • Рівненській обл. — 157 хворих (39 дорослих, 118 дітей);
  • м. Київ — 203 хворих (110 дорослих, 93 дитини).

Для більш надійного захисту від хвороби всі діти мають отримувати вчасно як першу, так і другу дозу вакцини від кору. МОЗ закликає всіх дотримуватися Календаря профілактичних щеплень та якомога швидше надолужити пропущену планову вакцинацію.

Нагадаємо, що вакцинуватися за Календарем та надолужити пропущені щеплення можуть безоплатно всі діти віком до 18 років (навіть ті, які мають фальшиву довідку про щеплення, але насправді не були вакциновані), а також дорослі з групи ризику, а саме військові — учасники Операції об’єднаних сил, студенти, медики та освітяни.

Усі регіони країни забезпечені вакцинами від кору, паротиту і краснухи. МОЗ звертає увагу, що зробити щеплення вакцинами, закупленими за державний кошт, можна лише в комунальних (державних) закладах охорони здоров’я, які надають первинну допомогу. На щеплення можуть направляти сімейні лікарі, терапевти та педіатри.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті