Показники захворюваності на грип та ГРВІ знижуються — ЦГЗ

10 Квітня 2019 12:47 Поділитися

Центр громадського здоров’я України (далі — ЦГЗ) повідом­ляє, що протягом 14-го тижня на грип та ГРВІ захворіло 126 959 людей, з яких 66% — діти віком до 17 років.

У порівнянні з минулим тижнем рівень захворюваності серед дорослих і дітей віком до 17 років знизився на 11,4%. Показник інтенсивності загалом становив 329,8 на 100 тис. населення, що на 36,4% менше від визначеного епідемічного порогу по Україні.

ЦГЗ також зазначає, що в країні спостерігається низька інтенсивність географічного поширення захворюваності на грип та ГРВІ.

За даними результатів лабораторного обстеження методом полімеразної ланцюгової реакції 41 зразка матеріалів, у 39% отримано позитивні результати на грип.

Упродовж звітного тижня зареєстровано 4 летальні випадки, спричинені захворюванням на грип. З початку епідемічного сезону 59 українців померли від ускладнень грипу, зокрема 12 дітей віком до 17 років. Жодний з них не був вакцинований проти грипу та ГРВІ.

Загалом упродовж сезону щеплення зробили 161 539 осіб, але протягом цього звітного тижня не було вакциновано жодної людини.

Міністерство охорони здоров’я України нагадує, що проведення щорічної вакцинації — це найкращий спосіб знизити ризик захворіти на грип та уникнути серйозних ускладнень під час епідемічного сезону.

За матеріалами phc.org.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті